Tasarım haftasına “GETHAM” damgası

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Türkiye Tasarım Haftası etkinliklerine katılan GETHAM (Gaziantep Endüstriyel Tasarım ve Hibrit Modelleme Merkezi)’ ın İstanbul Tasarım Haftası’nda açmış olduğu standı ziyaret etti.Türkiye İhracatçılar...

Google Haberlere Abone ol
Tasarım haftasına “GETHAM” damgası

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Türkiye Tasarım Haftası etkinliklerine katılan GETHAM (Gaziantep Endüstriyel Tasarım ve Hibrit Modelleme Merkezi)’ ın İstanbul Tasarım Haftası’nda açmış olduğu standı ziyaret etti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Ekonomi Bakanlığı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Türkiye Tasarım Haftası’na Gaziantep Ticaret Odası (GTO), KOSGEB Gaziantep Müdürlüğü ile yürütülen “GETHAM” projesi ile katıldı.

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda 8-12 Kasım 2017 tarihleri arasında düzenlenen etkinlik kapsamında açılan stantta, merkezin kuluçka bölümünde Güneydoğu Anadolu Bölgesi kültürel mirasından esinlenilerek hazırlanan geleneksel ürünlere yönelik yeni tasarımlar sergilendi.

Türkiye Tasarım Haftası etkinliklerine katılan Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu ve Yönetim Kurulu üyesi M. Sami Akay ile proje danışmanlarından MirkoTattarini tarafından katılımcılara GETHAM Projesi hakkında bilgi verildi.

Yurtiçi ve yurt dışından tanınmış ünlü tasarımcıların etkinliklere katıldığını, tasarım haftası kapsamında konferans, panel ve atölye çalışmaları gerçekleştirildiğini, etkinliğin GETHAM projesinin tanıtımı açısından büyük bir fırsat olduğunu belirten GTO Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, “Türkiye Tasarım haftası kapsamında açtığımız sergide, kuluçka merkezindeki tasarımcılarımızın Güneydoğu Anadolu Bölgesi kültürel mirasından esinlenilerek hazırladıkları yeni tasarımlar, etkinliği yurt içi ve yurt dışından izlemeye gelen misafirlerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Rekabetçi Sektörler programı kapsamında Avrupa Birliği ve ülkemiz ortak finansmanı ile hayata geçirilen ‘Gaziantep Bölgesel Endüstriyel Tasarım ve Hibrit Modelleme Merkezi Teknik Destek Projesi’ (GETHAM), Odamız ve KOSGEB Gaziantep Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. Proje ile KOBİ ve girişimcilerin endüstriyel tasarım ve ürün geliştirme kapasiteleri ile rekabet güçlerini arttırmanın yanında inovasyon yeteneklerini geliştirerek tasarım kültürünün gelişmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. GETHAM kapsamında, Tasarım ve Ürün Geliştirme, Pazarlama ve İletişim Tasarımı, Gelişmiş Modelleme ve İmalat Laboratuvarı ve Kuluçka Merkezi olmak üzere 4 hizmet birimi ile KOBİ’lere ve girişimcilere destek verilmektedir” dedi.

GETHAM projesi kapsamında kuluçka merkezindeki tasarımcı adayları tarafından hazırlanan yeni tasarımların ilk kez Gaziantep dışında önemli bir organizasyonda görücüye çıktığını dile getiren GTO Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, yeni tasarımların Gaziantep ekonomisinin gelişimine güç katacağını sözlerine ekledi.

Uluslararası alanda gerçekleştirilen en geniş kapsamlı tasarım etkinliğinde düzenlenen konferansta GETHAM danışmalarından MirkoTattarini tarafından katılımcılara bölgesel kalkınma planlarında tasarımın rolü konulu bir sunum yapıldı. Sergide kutnu kumaştan yapılan oyuncaklar, Anadolu motifleri kullanılarak yapılan halı ve takılar, modern çizgilerle tasarlanan bakır ev ve mutfak gereçleri, geleneksel motiflerle tasarlanan mobilya ürünleri ile gıda ürünlerine yönelik ambalaj tasarımları sergilendi.

Tasarım haftası kapsamındaki sergiyi İstanbul Valisi Vasip Şahin, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi başta olmak üzere İstanbul protokolü de ziyaret etti.

Yorumlar