Suriye'de son iftar

- "Özgür kent" Cerablus'ta yaklaşık 3 bin 500 kişi, ramazan ayının son iftarında buluştu

Google Haberlere Abone ol
Suriye'de son iftar

GAZİANTEP/HALEP (AA) - Ankara'nın Keçiören Belediyesi ile İyilikder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Halep'e bağlı Cerablus'ta 3 bin 500 kişiye iftar verildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, TSK desteğiyle Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından terör örgütü DEAŞ'tan temizlendikten sonra nüfusu her geçen gün artan Cerablus'a yardımlar sürüyor.

Keçiören Belediyesi ile İyilikder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği de ramazan ayının son gününde Suriyelileri kardeşlik sofrasında buluşturdu.

Cerablus merkezindeki Sadık Handavi Okulunun bahçesinde gerçekleştirilen programa katılan yaklaşık 3 bin kişi, kurulan sofralarda birlikte oruçlarını açtı.

Edilen duanın ardından AA muhabirine açıklama yapan Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Tekin Başer, Cerablus'un özgürlüğüne kavuşmasının ardından buraya her türlü yardımı yapmaya çalıştıklarını hatırlatarak, emeği geçen gönüllülere teşekkür etti.

Başer, "Bugün Suriyelilerle kardeşlik iftarı için buraya geldik, 3 bin 500 kişilik bir iftar etkinliği düzenledik. Keçiören halkı olarak Suriyeli kardeşlerimizle ramazanın son gününde beraber olmak istedik, onun için buradayız. Yaklaşık 9 ay önce buraya gelmiştik. Cerablus'un 3 bin nüfusu vardı, şu anda yaklaşık 50-60 bin nüfus var, insanlar mutlu, hayat canlı, burası güzel bir memleket olmuş. Türkiye'nin desteğiyle 9 ay öncesine göre her şey çok iyi, inşallah daha iyi olacaktır." dedi.

Suriyeli Hamed ebu-Talip de harekatın ardından Türkiye'nin desteğiyle Cerablus'ta büyük değişimler yaşandığını ifade ederek, bugünkü iftarı düzenleyenlere teşekkür etti.

Mustafa el-Kaddur ise uzun yıllar sonra Suriye'de mutlu bir ramazan geçirdiklerini vurgulayarak, Ramazan Bayramı'na kavuşacakları için heyecanlı olduğunu kaydetti.

Yorumlar