Ressam Onat Arnavutluk'ta sergi açtı

TİRAN (AA) - Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, ressam Tülin Onat'ın "Döngü" isimli sergisi sanatseverlerle buluştu. Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği...

Google Haberlere Abone ol
Ressam Onat Arnavutluk'ta sergi açtı

TİRAN (AA) - Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, ressam Tülin Onat'ın "Döngü" isimli sergisi sanatseverlerle buluştu.

Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği himayesinde, Tiran Yunus Emre Enstitüsü ile Arnavutluk Ulusal Sanat Galerisi işbirliğinde Tiran'daki Ulusal Sanat Galerisi'ndeki serginin açılışına, Tiran Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Salih Gültekin, ressam Tülin Onat ve çok sayıda davetli katıldı.

Ressam Onat, burada yaptığı açıklamada, Tiran'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Arnavutluk'ta böyle bir sergi açmadan önce Tiran'ı ziyaret ederek resimlerinin ortamla uyumlu olmasına özen gösterdiğini aktardı.

Gençlik yıllarından itibaren bir misyon üstlendiğini ifade eden Onat, "Sanatını gelip göremiyorlarsa kendin götürürsün. Sürekli böyle davranmaya çalıştım. Bu nedenle aynı heyecanla buraya gelip sizlere bir sınav vermek üzere resimlerimi sergiledim." dedi.

Yapıtlarının yaşadıklarının aynısı olduğunu anlatan Onat, "Ne yaşıyorsam tuvallerim üzerinde onları görüyorsunuz. Burada sizlerle olmaktan çok mutluyum. Resimlerimi gördüğünüzde, onlara baktığınızda hepinizin bir köşesinden bir parça bulacağından çok eminim." diye konuştu.

Tiran Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Gültekin de amaçlarının Türkiye'de üretilen her değeri Arnavut halkına tanıtmak olduğunu dile getirerek "Türkiye'nin sanatını, mimarisini, coğrafyasını, yemeğini, müziğini elimizden geldiğince Arnavut halkına tanıtmaya gayret ediyoruz." dedi.

Daha önce de Türkiye'den sanat dünyasının birçok ünlü ismini Arnavutluk'a getirdiklerini anımsatan Gültekin, Tülin Onat gibi önemli ve büyük bir ressamı Tiran'da misafir etmekten dolayı da gururlu olduklarını söyledi.

Tiran'daki sergi, 2 Ekim'e kadar ziyarete açık kalacak.

Yorumlar