Pasinler Zaferi'nin 970. yılına doğru

- Anadolu'nun fethinde önemli bir yeri olan Pasinler Zaferi'nin 970. yılı, Erzurum'da Solo Türk gösterisinin yanı sıra çeşitli etkinliklerle kutlanacak

Google Haberlere Abone ol
Pasinler Zaferi'nin 970. yılına doğru

ERZURUM (AA) - Erzurum'da, Anadolu'nun fethinde önemli bir yeri olan Pasinler Zaferi'nin 970. yılı, Solo Türk gösterisinin yanı sıra çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Anadolu'nun fethinde önemli yeri olan 1048 Pasinler Zaferi'nin 970. yılı kutlama programı, 18 Eylül'de Pasinler ilçesi Zafer Alanı'nda kortej yürüyüşüyle başlayacak.

Erzurum halk oyunları, geleneksel spor ve okçuluk gösterileri, atlı akrobasi ve savaş sanatları gösterisi, Buzkaşı (Kökbörü), cirit ve çevgen oyunlarının yer aldığı kutlama programında, Pasinler Zaferi'nin canlandırılması yapılacak.

Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Solo Türk'ün de gösteri yapacağı etkinlikler kapsamında kutlama alanında hazırlıklar devam ediyor.

Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Pasinler Zaferi'nin 970. yılını kutlayacaklarını, Pasinler Zaferi'ni marka haline getirmek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

Sertoğlu, "Türklerin Anadolu'yu yurt edinmeleri öncelikle 1048 Pasinler Zaferi ile olmuştur. Tabii ki 1071 Malazgirt Zaferi de bizim için çok önemlidir. Malazgirt Zaferi'nin ön ayağı 1048 Pasinler savaşıdır." dedi.

Sertoğlu, söz konusu kutlamalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da aralarında görmek istediklerini kaydetti.

Yorumlar