"Nöbetçi tiyatro" en beğenilen oyunlarla perde açacak

- Devlet Tiyatroları, 15 Mayıs'ta bitecek sezonun ardından "nöbetçi tiyatro" uygulaması başlatarak 1 Temmuz'a kadar Ankaralı sanatseverleri en beğenilen oyunlarla buluşturacak - Genel Müdür Kurt: - "Çok tutmuş oyunları Ankara'ya getirerek birer hafta dönüşümlü olarak oynatıp buradaki seyircilerimizin tiyatrodan uzak kalmamasını arzu ediyoruz. Olumlu olduğunda bunu diğer bölgelerimize de yaygınlaştıracağız"

Google Haberlere Abone ol
"Nöbetçi tiyatro" en beğenilen oyunlarla perde açacak

ADANA (AA) - İBRAHİM ERİKAN - Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, 15 Mayıs'ta bitecek sezonun ardından "nöbetçi tiyatro" uygulaması başlatarak, 1 Temmuz'a kadar Ankaralı sanatseverlerin en beğenilen oyunları izlemesini sağlayacaklarını söyledi.

Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve geldikleri günden itibaren tiyatroseverler için neler yapabilecekleri konusunda çalıştıklarını belirtti.

Normal tiyatro sezonunun her yıl olduğu gibi mayıs ayının 15'ine kadar devam edeceğini aktaran Kurt, şöyle konuştu:

"Sezon oyunlarından sonra Ankara'da 'nöbetçi tiyatro' uygulamamız olacak. Devlet Tiyatrosu tarihinde ilk defa yapacağız. 15 Mayıs'tan sonra Ankara'daki bir sahnemizi 'nöbetçi tiyatro' olarak tutacağız, buradaki gösterilerimiz de 1 Temmuz'a kadar sürecek. Çok tutmuş oyunları Ankara'ya getirerek birer hafta dönüşümlü olarak oynatıp buradaki seyircilerimizin de tiyatrodan uzak kalmamasını arzu ediyoruz. Olumlu olduğunda bunu diğer bölgelerimize de yaygınlaştıracağız."

Kurt, "nöbetçi tiyatro" uygulaması kapsamında, 6 haftada 6 farklı oyunu sahnelemeyi planladıklarını dile getirdi.

- "Seyirci sayısı, kültür merkezleri arttı"

Tiyatroya ilgiden mutlu olduklarını ifade eden Kurt, "Pek çok yere gidiyoruz. Son dönemde de epeyce sahne açıldı. Şu anda 60'ın üzerinde Devlet Tiyatrolarına ait sahnelerimiz var. 12 yerleşik bölge, 11 turne sahnemiz var. Şubat sonu itibariyle 81 ile turne yaptık. Seyirci sayısı, kültür merkezleri arttı. Müthiş bir talep var, insanlar tiyatroları seviyor." diye konuştu.

Kurt, İstiklal Marşı'nın kabulü dolayısıyla yazılan "Mehmet Akif" adlı oyunun, önceki gün prömiyerini gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, "Kahraman askerlerimizin yolu her daim açık olsun. Huzur içinde festival, turneler, etkinlikler yapabiliyorsak onlar sayesinde. Bu da bizim için son derece önemli. Askerlerimizin yanındayız, onlarla beraberiz." ifadesini kullandı.

Yorumlar