Mersin itfaiyesinin ‘an’ları fotoğrafla ölümsüzleşti

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, itfaiye erlerinin görev anında fotoğrafçı Rifat Şen tarafından çekilen fotoğraflarını, ‘Suyun Siyahı’ başlığıyla sergiledi. Mersin Fotoğraf Derneği’nde (MFD) açılan...

Google Haberlere Abone ol
Mersin itfaiyesinin ‘an’ları fotoğrafla ölümsüzleşti

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, itfaiye erlerinin görev anında fotoğrafçı Rifat Şen tarafından çekilen fotoğraflarını, ‘Suyun Siyahı’ başlığıyla sergiledi. Mersin Fotoğraf Derneği’nde (MFD) açılan sergi öncesinde bir de fotoğraf gösterisi sunuldu.

İtfaiye Dairesi Başkanlığı görev ve hizmetlerini konu alan ’Suyun Siyahı’ adlı fotoğraf gösterisi ve sergisi, Mersin’de ilk defa bir kurumun kendi bünyesinde çalışanları ile hazırlandı. İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda görevli itfaiye fotoğrafçısı Rifat Şen’in hazırladığı ve sunumu yaptığı serginin açılışına, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Yılmaz, Genel Sekreter Devran Kutlugün, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çocakoğlu, İtfaiye Dairesi Başkanı Arif Sayın, MFD üyeleri ve fotoğraf severler katıldı.

Rifat Şen, serginin açılışında yaptığı konuşmada, itfaiyenin halk arasında sadece yangınlara müdahale eden bir birim olarak bilindiğini, ancak görevlerinin bunun çok ilerisinde olduğunu söyledi. Yapılan hizmetin daha iyi anlatılması ve farkındalık oluşturmak amacıyla bu projeyi hayata geçirdiklerini belirten Şen, “Bu projede en büyük başarı, itfaiyede görev yapan 670 personel ile birlikte her zaman her konuda bize destek veren, motivasyonumuzun yüksek kalmasını sağlayan yöneticilerimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Burahanettin Kocamaz’ındır. Bu bir ekip çalışmasıdır, katkısı olan herkese teşekkür ederim” dedi.

Daha sonra Mersin itfaiyesinin görev ve hizmetlerini anlatan fotoğraf gösterimi gerçekleştirildi. Gösterimin ardından konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Çocakoğlu, yapılacak olan bu tür çalışmaların önemini vurgulayarak, sunumundan dolayı Şen’e teşekkür etti.

Başkan Vekili Yılmaz ise İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın halkın refahı ve güvenliğine yardımcı olmak amacıyla 7/24 her koşulda hizmete hazır olduğunu söyledi. İtfaiyenin görev sayısının her geçen gün arttığını belirten Yılmaz, üç yılda 23 bin görev ile Mersin itfaiyesinin belediyenin hizmet halkasında önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.

Yılmaz, konuşmasının ardından Rifat Şen’e teşekkür belgesi vererek, kutladı.

Yorumlar