Mehmet Başbuğ "Asya'dan Anadolu'ya" sergisi ile anılacak

- Kırgızistan'da 4 Temmuz'da hayatını kaybeden ünlü ressam Mehmet Başbuğ'un, Anadolu'dan Altaylara, Adriyatik'ten Çin Seddi'ne uzanan coğrafyada yaşayan halkların izlerini süren eserlerinin yer alacağı serginin küratörlüğünü Prof. Dr. İsa Eliri üstleniyor

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Başbuğ "Asya'dan Anadolu'ya" sergisi ile anılacak

İSTANBUL (AA) - Ünlü ressam Prof. Dr. Mehmet Başbuğ, vefatının ardından, "Asya’dan Anadolu'ya" adlı sergi ile anılacak.

Türk dünyasının renklerini, desenlerini, kültürel ve sosyal dokusunu tuvale aktaran ressam Başbuğ'un eserleri 20 yıl aradan sonra 12 Aralık'ta Markazid Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Küratörlüğünü Prof. Dr. İsa Eliri'nin üstlendiği sergide, resimlerinde Anadolu'dan Altaylara, Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadar olan coğrafyada yaşayan halkların izlerini süren Başbuğ’un 30 eseri yer alacak.

-Ressam Mehmet Başbuğ

Başbuğ, 1956 yılında Diyarbakır'da doğdu. Bursa Eğitim Enstitüsü Resim-İş Eğitimi Bölümünden mezun olan ünlü ressam, Gazi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü'nde lisansını tamamladı.

Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim Ana Bilim Dalı'nda yüksek lisans ve doktora yapan Başbuğ, 1976-1986 yılları arasında, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı çeşitli okullarda görev yaptı.

Aynı zamanda Başbuğ, Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü'nde öğretim görevliliği, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin kuruluş çalışmasında görev alarak dekan yardımcılığı ve Resim Bölümü başkanlığını yürüttü.

Sanat hayatı boyunca 80 kişisel sergi açan Başbuğ, çeşitli yarışmalardan 17 ödül kazandı. Çok sayıda eserleri özel, resmi koleksiyonlarda ve müzelerde bulunan sanatçı, Ankara Ressamlar Birliği kurucu üyesi olarak da görev yaptı.

Son olarak Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığını ve aynı fakültede Resim Bölümü başkanlığını yürüten Başbuğ, 4 Temmuz'da geçirdiği beyin kanaması sonrası Bişkek'te kaldırıldığı hastanede vefat etti.


Yorumlar