Bursa'da "at ile gelin alma" geleneği canlandırıldı

- Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Yörük Türkmen düğünü ve gelin alma etkinliği, vatandaşlardan ilgi gördü

Google Haberlere Abone ol
Bursa'da "at ile gelin alma" geleneği canlandırıldı

BURSA (AA) - Bursa'da, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Yörük Türkmen düğünü ve "at ile gelin alma geleneği" canlandırıldı.

Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık ve Osmangazi'ye Bağlı Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği (DAĞDER) ile Kocakavacık Kültür Derneği (Köy-Der) tarafından gerçekleştirilen şenlikte yörükler, Ertuğrul Bey Meydanı'nda toplandı.

Yöresel kıyafetler giyen kadın ve erkeklerin zeybek gösterisi sunduğu şenlikte, temsili gelin alma töreni de gerçekleştirildi.

Canlandırma kapsamında, yörük kıyafetiyle ata binen geline kortej eşliğinde meydanda tur attırıldı.

Şenlik sonrasında gazetecilere açıklamada bulunan Köy-Der Başkanı Mustafa Ferik, Yörük geleneklerinin gelecek nesillere ulaştırılması için çaba gösterdiklerini söyledi.

Ferik, ailelerinin yaşamlarını canlandırmak için bu şenliği düzenlediklerini belirterek, "Babalarımız, annelerimiz nasıl yaşadıysa bizler de aynı şekilde o günleri canladırmak istedik. Müziğin değişmesiyle birlikte, bizler davul ve zurna ile kültürümüzü yaşamaya çalışıyoruz, gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiği kadar bu kültürleri yaşatmak için Sivil Toplum Kuruluşları olarak var gücümüzle çalışıyoruz." diye konuştu.






Yorumlar