AÜ öğretim üyeleri "Türk ezgileriyle" Japonya'da

- Doç. Dr. Yalçın ve Doç. Dr. Yazıcı, 5 Ağustos'ta Tokyo'da, Japon sanatçılarla konser verecek

Google Haberlere Abone ol
AÜ öğretim üyeleri "Türk ezgileriyle" Japonya'da

ESKİŞEHİR (AA) - Anadolu Üniversitesi (AÜ) Devlet Konservatuarı öğretim üyeleri Doç. Dr. Ezgi Gönlüm Yalçın ve Doç. Dr. Burcu Yazıcı, 5 Ağustos'ta Japonya'nın başkenti Tokyo'da, Japon sanatçılarla konser verecek.

Anadolu Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, Türk-Japon Dostluk Grubu tarafından Monzen-Nakacho Senfoni Salonu'nda organize edilecek konserde, Japon sanatçılar Reiko Shimokawa ve Yuko Negishi'yle ünlü Türk bestecilerin eserlerinin seslendirileceği belirtildi.

AÜ Devlet Konservatuarı öğretim üyeleri Doç. Dr. Ezgi Gönlüm Yalçın ve Doç. Dr. Burcu Yazıcı, Fukushima Üniversitesinde "Türk melodileri ve klasik Türk bestecilerinin müziksel özellikleri" konulu sempozyumda yapacakları konuşmaların ardından, Japon sanatçılarla sahne alacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Doç. Dr. Yalçın, konserde Türk bestecilerden Ulvi Cemal Erkin, Ahmet Adnan Saygun, Ekrem Zeki Ün ve Yalçın Tuna'nın eserlerine yer verileceğini belirterek, "Türk ezgi ve sesleri Japonların çok ilgisini çekiyor. Türk sanatçıların eserleriyle ülkemizin müzik kültürünü Japon müzikseverlere tanıtmaktan büyük onur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar