ARP Gallery'den 13. Contemporary'a özel 2 ayrı sergi

- ARP Gallery, 13. Contemporary İstanbul kapsamında çağdaş sanat alanında örneklerin yer aldığı iki farklı sergiyi sanatseverlerle buluşturuyor - Hilton İstanbul Bosphorus lobisinde yer alan galerinin hazırladığı Fabıen Nizan Güner, Haluk Evitan ve Şehriyar Cem'in eserlerinden oluşan ilk sergi ziyarete açıldı

Google Haberlere Abone ol
ARP Gallery'den 13. Contemporary'a özel 2 ayrı sergi

İSTANBUL (AA) - ARP Gallery, 13. Contemporary İstanbul kapsamında çağdaş sanat alanında örneklerin yer aldığı iki farklı sergiyi sanatseverlerle buluşturuyor.

Hilton İstanbul Bosphorus lobisinde yer alan galerinin hazırladığı karma sergilerden ilki galerinin kendi mekanında ziyarete açıldı.

Fabıen Nizan Güner, Haluk Evitan ve Şehriyar Cem'in eserlerinden oluşan karma sergiye ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan ARP Gallery yöneticisi Rahmi Çöğendez, galerinin 2 yıldır farklı sergilere imza attığını söyledi.

Çöğendez, sergiyi 13. Contemporary İstanbul'a paralel olarak açtıklarına işaret ederek, "Bu sergide bu modern işler yapan 3 sanatçımızı bir araya getirmek hayli güçtü ama biz bunu başardık ve 13. Contemporary süresince ziyaret edilebilecek bir sergi olacak." dedi.

Sergide eserleri yer alan sanatçılar hakkında ise Çöğendez, şunları kaydetti:

"Fabıen Nizan Güner, Fransa'da devlet nişanı olan çok önemli bir heykeltraş. Contemporary çağdaş sanat demek. O yüzden daha modern bir çizgide durmaya çalıştık. Haluk Evitan figüratif soyut, Şehriyar Cem de tamamen ekspresyonist soyut tarzında işler yapıyor. Jackson Pollock etkisinde kalmış çok güzel eserler yapıyor. Onun için bu 3 sanatçının ruhlarını bu sergide birleştirdik."

- "Çağdaş sanat yenilik ister"

Malatya doğumlu 77 yaşındaki Fabıen Nizan Güner de sergide 10 heykelinin yer aldığını belirterek, "Ben eserlerimde genellikle kadın çalışıyorum. Rüzgarda bir kadını düşünerek bir heykel yapıyorum ama burada rüzgarı temsil etmek önemli. Esasında heykeli tam olarak yapmak için rüzgarla ilgilenmek gerekli." diye konuştu.

Heykellerinde ağaç formu kullandığını da dile getiren Güner, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsan vücudunu ağaç formu üzerinden de çalışıyorum bazı heykellerimde. Ağaç ile insan arasında mukayese yapar gibi eserlerim var. İnsanın geçmişini hayal ederek, insanların nereden geldiğini inceleyerek yaptığım heykeller de var. Alevden esinlenerek yine hazırladığım birçok heykel var."

Güner, 50 yılın üzerindeki sanat hayatında heykelden önce birçok farklı malzeme kullandığını ve bu malzemelerle farklı yenilikler yaparak eserler ürettiğine de vurgu yaptı.

Sanat kariyerinin 10 yılını sadece araştırma süreci olarak geçtiğine işaret eden Güner, "Demir, taş, bakır, ağaç, mermer gibi her türlü madde beni ilgilendiriyor. Çünkü çağdaş sanat yenilik ister. Bu malzemelerle ortaya çıkardığım birçok yenilik de bana ödül kazandırdı." ifadelerini kullandı.

Sergide 11 eseri yer alan İranlı ressam Şehriyar Cem de resimlerinin soyut ekspresyonist tarzında olduğunu söyleyerek, tuval ve kağıt üzeri akrilik boya tekniğini kullandığını belirtti.

Cem, İran'dan 1988 yılında Türkiye'ye geldiğini ve o zamandan bugüne kadar sanat hayatını Türkiye'de devam ettirdiğini anlatarak, eserlerinde pozitif enerjiyi tema olarak işlediğini söyledi.

ARP Gallery'nin 13. Contemporary İstanbul içerisinde açılacak olan diğer sergisinde ise çalışmalarının büyük bölümünü Türkiye'de sürdüren Bulgar ressam Christo Yotov, eserleri Türkiye'de ilk kez sergilenecek olan Nikolay Stoev, Rusya, Ukrayna, Polonya, Almanya ve ABD'deki birçok özel koleksiyonda ve Ukrayna'nın Zaporozhye ve Tokmak kentlerindeki müzelerinde eserleri bulunan Ukraynalı sanatçı Valentin Rekunenko ile fresklerin ve alçı oymaların bulunduğu anıtsal çalışmaları çok sayıda enstitüde, özel koleksiyonda yer bulan sanatçı Vladimir Pervukhin'in işleri sanatseverlerle buluşacak.


.

Yorumlar