10. Uluslararası Kervansaray Buluşması

- Battalgazi Belediyesince düzenlenen "10. Uluslararası Kervansaray Buluşmaları" düzenlenen açılış töreniyle başladı

Google Haberlere Abone ol
10. Uluslararası Kervansaray Buluşması

MALATYA (AA) - Malatya'da, Battalgazi Belediyesince düzenlenen "10. Uluslararası Kervansaray Buluşmaları" açılış töreniyle başladı.

İlçede bulunan Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda gerçekleştirilen törende, Battalgazi Belediyesi Mehteran Takımı ile Kafkas ve Gürcistan halk oyunları sergilendi.

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, açılış töreninde yaptığı konuşmada, kervansarayların önemine işaret etti.

Türkiye'nin ve Anadolu'nun İslamlaşması noktasında Malatya'nın fethinin önemli bir tarih olduğunu kaydeden Tüfenkci, etkinlikte bu tarihin de hatırlanmasını önemli bulduğunu dile getirdi.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise kentin tarihiyle, bilinciyle, ruhuyla, aşkıyla binlerce yıllık geçmişi olduğunu belirterek, aynı zamanda Türkiye'ye örnek durumunda bulunduğunu vurguladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da kentin sevginin, coşkunun, hoşgörünün başkenti olduğunu belirtti.

Festivalde emeği geçenlere teşekkür eden Ağbaba, şehrin sanattan siyasete birçok değerli insanı yetiştirerek ülkeye kazandırdığı ifade etti.

Ağbaba, Aslantepe Höyüğü'nü her yıl çok sayıda turistin ziyaret etmesi gerektiğine değinerek, hem iktidar hem de muhalefet partilerinin bu konu için üzerine düşen görevleri yerine getirmesinin elzem olduğunu sözlerine ekledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, kervansarayların Türk ve Osmanlı tarihinde önemli mekanlar olduğunu belirterek, etkinliğe katılanlara teşekkür etti.

Açılış töreni, kuş evi ve Selçuklu giyim defilesinin ardından sona erdi. Uluslararası Kervansaray Buluşmaları 18 Eylül'e kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Yorumlar