Kudüs sokaklarında Mevlid-i Nebi coşkusu

- Filistin ve Kudüs Müftüsü Şeyh Hüseyin: "Bu mübarek evde, bu takva üzerine kurulmuş olan mukaddes Mescidi-i Aksa’da toplanarak, işgalci düşmana ve tüm dünyaya buranın sahipleri olduğunuzun, koruyucuları olduğunuzun, Kudüs’e ve mukaddesatına sahip çıktığınızın mesajını veriyorsunuz" - Kudüs İslami Vakıflar İdaresi adına konuşan Şeyh Ebu Gazale: "Bu yılki anma törenleri Mescid-i Aksa’nın çok zor günler geçirdiği bir sürece denk geldi. İşgalci İsrail, bu Mescid’e, Kudüs’teki vakıflara hatta tüm Filistin üzerinde işgal gücünü ve hegemonyasını tahkim etmeye devam ediyor"

Google Haberlere Abone ol
Kudüs sokaklarında Mevlid-i Nebi coşkusu

KUDÜS (AA) - Filistinli öğrenciler Mevlid-i Nebi etkinlikleri kapsamında bando çalarak Mescid-i Aksa'ya yürüdü.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün Selahaddin ve Sultan Süleyman caddeleri boyunca ellerinde taşıdıkları sancaklarla yürüdükten sonra Eski Şehir'in ana girişlerinden olan Şam Kapısı'ndan şehre giren bando ekibi, Kattanin (Pamukçular) Kapısı'ndan geçerek Mescid-i Aksa'nın avlusuna ulaştı.

Öğrencilerin, Mescid-i Aksa'nın avlusunda bir müddet dolaştıktan sonra Kubbetu's Sahra'nın etrafında atılan turla son bulan yürüyüşü yaklaşık üç saat sürdü.

Kameri takvime göre rebiu'l evvel ayının 12'sine rastlayan Hazreti Muhammed'in doğum gününü kutlamak için düzenlenen bu etkinliğe halk da yoğun ilgi gösterdi. Sokaklarda bando ekibini seyreden Filistinliler, öğrencilerin yürüyüşüne alkışlarla destek vererek, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yürüyüş esnasında orada bulunanlara, şeker dağıtıldı.

Güneşli havanın hakim olduğu şehirde bando ekibini takip ederek Aksa'ya akın eden Filistinli ailelerin çocukları da avluda oyun oynamanın keyfini çıkardı. Filistinli çocukların, etrafa koşturarak oyun oynadığı Aksa avlusu renkli görüntülere sahne oldu.

- "İşgalcilere Aksa'nın sahibi olduğunuzun mesajını veriyorsunuz"

Filistin ve Kudüs Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin yaptığı açıklamada, “Bu mübarek evde, bu takva üzerine kurulmuş olan mukaddes Mescidi-i Aksa’da toplanarak, işgalci düşmana ve tüm dünyaya buranın sahipleri olduğunuzun, koruyucuları olduğunuzun, Kudüs’e ve mukaddesatına sahip çıktığınızın mesajını veriyorsunuz.” dedi.

İsrail’in Kudüs’ü Yahudileştirme politikalarına ilişkin ise Şeyh Hüseyin, “İşgal gücü ne kadar büyüklense de zulümde ilerlese de bu topraklardaki hakkımızı ve Arap-İslam kimliği gerçeğini değiştiremez.” diye konuştu.

Öte yandan Kudüs İslami Vakıflar İdaresi adına konuşan Şeyh Yasir Ebu Gazale de “Bu yılki anma törenleri Mescid-i Aksa’nın çok zor günler geçirdiği bir sürece denk geldi. İşgalci İsrail, bu Mescid’e, Kudüs’teki vakıflara hatta tüm Filistin üzerinde işgal gücünü ve hegemonyasını tahkim etmeye devam ediyor.” dedi.

Mescid-i Aksa Müdürü Şeyh Ömer el-Kisvani ise yaptığı açıklamada, “Bugün burada Hazreti Resulullah’ın doğumunu kutlamayı ve Mescid-i Aksa’nın murabıtları (gönüllü bekçileri) olmayı nasip eden Allah’a hamdolsun.” ifadelerini kullandı.

Mevlid-i Nebi kutlamaları, Mescid-i Aksa’nın avlusunda okunan marşlar ve ezgilerin ardından sona erdi.

Yorumlar