KRT TV kimin, KRT'nin sahibi kimdir, KRT açılımı nedir, anlamı ne?

KRT TV kimin, KRT'nin sahibi kimdir, kim tarafından ne zaman, nerede kuruldu? KRT TV CHP'nin mi yoksa başka bir kişinin mi? Ortaya koyduğu tartışmalı muhalefet anlayışıyla habercilik anlamında tepkilerin odağında olan kanallar arasında yer alan yayın organı hakkında bilinen bazı bilgiler şöyle:

Google Haberlere Abone ol
KRT TV kimin, KRT'nin sahibi kimdir, KRT açılımı?

KRT TV kimin, KRT'nin sahibi kimdir, KRT açılımı nedir, anlamı ne, ne zaman kim tarafından nerede kuruldu? KRT açılımı nedir, ne anlama geliyor? Sistematik olarak hükümet aleyhinde haberlerin yapıldığı, tartışmalı bir muhalefet anlayışına sahip kanalın kim tarafından finanse edildiği veya satın alındığı merak ediliyor. Kanal ilk kurulduğu günkü amacından ve yayın çizgisinden hayli uzaklaşmış ve şu anda tamamen farklı bir amaç ve anlayışla hareket eden yayın kuruluşu haline gelmiş durumda. KRT TV kimin, KRT'nin sahibi kimdir, KRT açılımı nedir, anlamı ne?

KRT TV kimin, KRT'nin sahibi kimdir, KRT açılımı nedir, anlamı ne?
KRT TV kimin, KRT'nin sahibi kimdir, KRT açılımı nedir, anlamı ne?

 

İlk açıldığında yerel bir kültür portalı olan kanal şimdilerde ulusal düzeyde hükümet aleyhinde faaliyetlerin ana merkezlerinden biri haline gelmiş durumda. Kanalın sahipleri ve finansörleri konusunda da büyük bir belirsizlik mevcut. Kanal kim tarafından finanse edildiği ve tam olarak kim tarafından satın alındığı da bir muamma olarak ortada duruyor. 

KRT TV'NİN AÇILIMI NEDİR?

Kanalın ilk adı "Karadeniz TV"ydi. Daha sonra kanalın yayın amacı değiştirilerek "Kültür TV" oldu. Dolayısıyla KRT açılımının "Kültür Televizyonu" olduğu ileri sürülüyor. Kanalın açılma amacıyda ilk başlarda buydu. 

KRT NE ZAMAN KURULDU?

KRT TV 7 Eylül 2014 tarihinden Ahmet Kopuz tarafından kuruldu. Ancak KRT TV sahibi Didem Duyum olarak biliniyordu. Didem Duyum, 2018 yılında kanalın mali sıkıntılar içinde olduğunu, muhalif oldukları için kapanma aşamasına geldiklerini belirterek CHP'ye sinyalleri yakmıştı. CHP de anında devreye girerek kanalı satın aldı.

KÜLTÜRDEN SİYASETE

KRT TV ile özdeşleşen isimlerden Çağlara Cilara, kanalda yaşanan bu değişiklik için şöyle demişti:  Yayın akışımızı değiştirdik. Artık sadece Karadeniz bölgesine yayın yapan bir kanal değiliz. Kapılarımızı herkese açtık. Kucağımızı bütün kültürlere açtık. Amacımız herkesin sesi olmak. Bizim kanalımızda her fikir kendini temsil edecek. Her düşünce kendini ifade etme ortamını bulacak. Karadeniz TV’de uzun zamandır bunun provasını yapıyorduk ama şimdi Kültür TV olarak bir iddia ortaya koyuyoruz. Biz televizyon yayıncılığında yeni bir dil yaratacağız. Medeniyet ve kültür dili. Bu dil kimseyi ötekileştirmeyecek, kimseyi düşman olarak görmeyecek, kimseyi düşüncelerinden ve geçmişinden ötürü yadırgamayacak. Kimseyi suçlu ilan etmeyecek, kimseyi bu ülkeye zarar veren insanlar olarak tanımlamayacak. Biz bu medeniyet dilini medyaya kazandıracağız.

CHP TARFINDAN SATIN ALINDIĞI İDDİAS

KRT TV Kültür kanalı olarak açılmıştı ancak yaptığı provokatif siyasi haberlerle gündeme gelmeye başlayınca CHP'nin ilgisini çekmeye başladı. Mali sıkıntılar nedeniyle ağustos ayının sonunda kapanacak olan KRT televizyonun imdadına CHP yetişmişti. KRT televizyonun yüzde 51 hissesi CHP tarafından satın alındı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun kafasına bu fikri sokan ise FETÖ'cü Akın İpek'e kendi kanalını satan Tuncay Özkan oldu.

Superhaber'de yer alan habere göre Tuncay Özkan, televizyon kanalının başına ise daha önce birlikte çalıştığı Adnan Bulut'u getirdi. Kadro çalışmaları başlamışken KRT'yi harekete geçirecek para bir türlü gelmedi. Kılıçdaroğlu'na "Televizyon kanalı benim kontrolümde olsun" diyen Erdoğan Toprak'a Özkan'dan "Tek yetkili benim" yanıtı geldi. Televizyon kanalında yetki krizi nedeniyle tartışmalar MYK toplantılarında da devam etti. Parayı ayarlaması gereken Toprak'ın bu yüzden işi yavaştan aldığı öğrenildi. KRT'nin kaç paraya alındığı açıklanamazken, Mali İşlerden Sorumlu Haluk Koç alıma karşı çıktığı için yeni MYK'da görev almadı.

KRT'yi finanse edecek paranın bir türlü toplanamaması yüzünden tartışmaların önümüzdeki günlerde de sürmesi bekleniyor. Televizyon kanalını finanse edecek parayı toplamakla görevli olan Erdoğan Toprak, yetki krizi nedeniyle işi yavaştan alıyor. Hazırlıklara başlayan Özkan, kanalda para olmayınca ekibi kurmakta zorluk çekti. Yerel seçimler öncesinde yayın hayatına başlayacak televizyon kanalını ise belediye başkanları ve adaylar finanse edecekti. 

KRT TV kimin olduğu sorusu özellikle provokatif bazı haber ve yorumlardan sonra daha çok gündeme geliyor.


 

Yorumlar

Uluğ KORKUSUZ'un Can Ataklı, Memduh Bayraktaroğlu başta en az 4 değerli yazarı var. Sade Arapkirll'yi izleyenler bu değerli yazarların görüşlerinden mahrum kalıyor.
Uluğ Acaba iki medya kuruluşu arasında bir sürtüşme mi var, yoksa Arapkirli'nin kişisel problemi mi ?
Prof. DR. Uluğ Çapar KORKUSUZ tirajı yaklaşık 50,000. Sayın Arapkirli gazete özetlerine hep 5000 tirajlı kendisinin de yazarı olduğu Bir Gün ile başlıyor.
Prof. Dr. Uluğ Çapar Zafer Arapkirli neden T.C. nin en yüksek ikinci tirajlı gazetesi KORKUSUZ'u yok sayıyor Medya Terapi programında ? İki medya kanalı arasında bir sürtüşme mi yoksa sayın Arapkirli'nin kişisel problemi mi ?
uğur krt kim tarafından ve neden açıldı ve amacı nedir dendiğinde, cevabı basit; muhalefet var görüntüsü.. demokrasi var ya, muhalefette var..