Kerem Abadi

Kerem Abadi

Kripto parayla tanışma yaşı 10'un altında

Kripto parayla tanışma yaşı 10'un altına düşmüş durumda.

9 yaşındaki yeğenim Kripto paraların ne kadar güvensiz ve dolandırıcı işi olduğunu anlattı.

Yani çok dertli bir şekilde anlattı, sapla samanı da birbirine karıştırdı. Ancak şikayeti çok büyük. Kripto paralardan resmen nefret ediyor. Ve keşke hiç olmasa tamamıyla dünyadan yasaklansa, diyor.

Biraz ağzını aradım acaba neden böyle diyor diye. Hani annesi babası böyle şeylerle ilgilenmiyor. Acaba TV'den yahut Youtube'dan mı duydu. Bir kere bir yerde izledi de aklında mı kaldı, diye merak ettim.

Neyse ortaya çıktı: Kızcağız Roblox diye bir oyun oynuyor. Ve orada geçerli olan Robux'ların fiyatı inanılmaz derecede değişkenmiş. O kadar ki yıllardır oynadığı bu bir çeşit metaverse oyunundan nefret etmiş.

Benim oğlan da 3 yaşından beri (şu an 6 yaşında) Robolox ve Minecraft oynuyor. (Okuma yazma bilmeden ve her birinde de 800 kadar arkadaşı var. Vardı. Annesi bu oyunlarda tehlikeli ve korkutucu bölümler olduğu için yasakladı ve tabletinden kaldırdı.

Demem o ki.. 3-6-9 yaşındaki çocuklar bile gerek metaverse gerekse kripto para dünyası ile çağdaşlar. Biz onlara da aslında geç kaldık. Bizim çağımıza uymuyorlar ;o)

Diğer Yazıları

Yorumlar