Kripto paradan daha fazla para kazanma hırsı dolandırıcıların kozu oldu

Bitcoinden daha fazla para kazanmak isteyen yatırımcılar, daha fazla kazanma hırsının neden olduğu zaafiyeti bilen dolandırıcılar tarafından tuzağa düşürülüyor.

Google Haberlere Abone ol
Bitcoin'den daha fazla kazanma hırsı neden oldu

Bir Bitcoin yatırımcısı, bir haftada 50.000 dolarlık Bitcoin kazandıracağını vadeden bir kişiye 7.000 dolarlık BTC’sini kaptırdı. Dolandırıcı, mağdura Facebook Messenger üzerinden ulaştı.

CBS Chicago haberine göre, Lindsey Walton bir yılı aşkın bir süredir Bitcoin yatırımı yapıyor. “Dolandırıcıların varlığından haberdardım” diyen Walton, sosyal medyadaki tuzağa düştü. Walton’a Messenger’dan ulaşan Cue Cynthia Marshall isimli kişi, bir haftada 50.000 dolarlık BTC kazandırabileceğini öne sürerek yatırımcıyı para yatırması için ikna etti.

Kendisini girişimci, portföy yöneticisi, kripto para danışmanı ve trader olarak tanıtan Cue Cynthia Marshall, Walton’a ulaştığında Bitcoin yatırımlarının güvende olacağını belirtti. Marshall, yatırımcıyı ikna ederken hesabının Auto Virtual Options şirketinin web sitesinde şifreli olarak korunacağını söyledi.

Marshall’ın bahsettiği Auto Virtual Options’ın web sitesi, Walton’ın ifadelerine göre şık ve profesyonel görünüyordu. Ayrıca şirketin referansları olduğunu da söyledi.

Yatırımcı, tüm bu sözlerin ve şirkete dair bilgilerin kendisine mantıklı ve gerçek göründüğünü dile getirdi.

Her şey gerçek olamayacak kadar güzeldi

Marshall’ın sözlerine inanan Walton, şirkete 7.000 dolar değerinde Bitcoin yatırdı. Bir hafta olmadan, yatırdığı miktar 60.000 dolar olmuştu. Walton’a göre bu sayı gerçek değildi ve kendisini “kandırmak” için bakiyesiyle oynanmıştı.

Parasını almak istedi ama…

Walton, bunu test etmek için Marshall’a parasını çekmek istediğini söyledi. Fakat bu işlemi yapabilmesi için 6.000 dolar daha yatırması gerektiğini öğrendi. Walton bunu duyduğunda, bir şeylerin ters gittiğini anlamıştı.

6.000 dolar ödemeyi reddeden yatırımcı, Marshall’dan “Müşterilerin benimle tersleşmesinden nefret ediyorum.” cevabını aldı. Olan biteni ailesine anlatan Walton, daha fazla para yatırmayı reddetti.

Marshall, Walton’ın cevabı karşısında “Sizinle bir daha işlem yapmak istemiyorum. Çok sayıda müşterim var, yardıma ihtiyacınız olursa destekle iletişime geçin.” yanıtını aldı.

Marshall ve paralar ortadan kayboldu

Marshall, verdiği cevabın ardından Walton’ın parasıyla ortadan kayboldu. Yaşadığı olay karşısında büyük bir üzüntü yaşayan yatırımcı, insanları dolandırıcılar konusunda uyardı.

Kaynak: Bitcoin Bülteni

Yorumlar