Kripto para piyasası çakıldı

En büyük hacimli kripto para Bitcoin 50 bin doların altına geriledi. Bugün sabah saatlerinde adeta çakılan kripto para piyasası yatırımcılarını üzdü. Bitcoinin düşmesi ile birlikte alt coinler de sert düşüş gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Kripto para piyasası çakıldı

Kripto paralar neden düşüyor, bitcoin neden düştü, piyasadaki bu düşüşün sebebi nedir, yorumlar ne diyor? Bu sabah saatlerinde Bircoin'in 59 bin dolar seviyelerinde 50 bin doların altına gerilemesi ile birlikte, Etherium, Litecoin, Cardano, Polkadot, Stellar gibi büyük alt coinlerde yüzde 20'yi geçen değer kaybı izlendi. Alt coin yatırımcıları da bu düşüşten nasibini aldı. Peki, kripto paralar neden düştü, sebebi nedir?

ALT COİN PİYASASI DA ÇÖKTÜ

Son günlerde özellikle Türkiye'de rağbet gören alt coinler Holo(Hot), Bittorent(Btt) ve Elon Musk'un desteklediği Doge coin de bu düşüşten nasibini aldı. 

Doge 0,43 seviyesine kadar yükselen DOGE (usdt) coin 0,28 seviyelerine gerilerken, Holo (Hot) coin ise 0,017 seviyelerine düştü.

Son günlerde 8 dolara kadar yüksek trend gösteren daha Kava coin ise adeta göçerek 5,45 seviyelerine geriledi.

Perl coin 0,19 - 0,20 bandında seyrederken 0,16 seviyesine geriledi.

BİTCOİN NEDEN DÜŞTÜ, ALT COİN PİYASALARI NEDEN ÇÖKTÜ, DÜZELİR Mİ?

Bitcoin geçtiğimiz çarşamba günü 64.863 dolarla yeni rekorunu kırmıştı. Cuma günü ise Merkez Bankası'nın (TCMB) Türkiye'de kripto paraları yasaklamasıyla, piyasada başka ülkelerin benzer kararlar alabileceğine yönelik bir endişe yaşandı. Bu nedenle Bitcoin 50 bin doların altına düştü.

ABD Hazine Bakanlığı'nın kara para aklanmasına aracı olduğu gerekçesiyle bazı kripto para kuruluşlarına ceza vereceği iddiaları da piyasada yüksek satışlara sebep olarak düşüşe neden oldu.

Özetlersek; 

Kripo para piyasasının çakılmasına neden olan en önemli etken Bitcoin zirvedeyken kâr satışı yapanlar oldu. Hazır para zirvedeyken kârını almak isteyenler düşüşe neden oldu.

Bir diğer neden ise başta ABD ve Türkiye olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinde kripto para piyasasıyla ilgili attıkları resmi adımlarla piyasaları tedirgin etti.

Yorumlar