Kripto para muslukları nedir, nasıl çalışır, güvenilir mi?

Kripto para muslukları nedir, nasıl çalışır, güvenilir mi, gerçekten de ücretsiz Bitcoin ya da başka kripto para coin kazanmanın bir yolu var mı, bu yol veya yöntem güvenilir mi?

Google Haberlere Abone ol
Kripto para muslukları nedir, nasıl çalışır, güven

Kripto para muslukları nedir, nasıl çalışır, bu yol güvenilir mi, gerçekten de ücretsiz Bitcoin ya da başka kripto para coin kazanmanın bir yolu var mı, bu yol veya yöntem güvenilir mi? Kripto para borsalarında para karşılığında coin almak dışında kripto para dünyasına girmenin birkaç yolu daha var; ancak dünyanın kanunları gereği hiçbir şey bedava değildir; bedava olan bir şeyin ardında mutlaka farklı niyetler ve amaçlar vardır. Dolayısıyla kripto para muslukları da bedava hiçbir şey vermiyor; sadece sizden para değil de farklı şeyler istiyorlar. Peki nedir bu istenen şeyler, kripto para muslukarı tam olarak hangi mantıkla çalışıyor?

Kripto para muslukları hakkında şu ana kadar internette rastladığım en detaylı makaleyi Werner Vermaak yazmış. 

Şimdi sizlere Vermaak'ın makalesinden önemli birkaç kısmı aktaralım:

KRİPTO PARA MUSLUKLARI (FAUCET) NEDİR?

Kripto musluk, birkaç kolay görevin tamamlanması karşılığında az miktarda kripto para dağıtan uygulama veya web sitesine deniyor. "Faucet (musluk)" olarak adlandırılıyorlar, çünkü ödüller tıpkı sızdıran musluktan damlayan su damlaları gibi çok küçük ölçekte oluyor. Kripto musluklar, kullanıcının cüzdanına az miktarda ücretsiz veya hak edilmiş kripto para gönderir. Ücretsiz kripto para alabilmek için reklam görüntülemek, ürün videoları izlemek, birkaç soru yanıtlamak, bağlantılara tıklamak (aman dikkat!) veya Captcha tamamlamak gibi basit görevleri yerine getirmek yeterli.

Kripto musluk, kesinlikle hızlı zengin olma yöntemi şeklinde değerlendirilmemeli. Görev ne kadar basit olursa ödül de o kadar az oluyor. Çoğu web sitesi minimum ödeme eşiği içerdiği için, görevleri tamamlayarak kazanılan ödüller ilk etapta sitenin kendi çevrim içi cüzdanına yatırılıyor. Kullanıcı ödülünü, ancak minimum eşiği aştıktan sonra kendi cüzdanına çekebiliyor. En iyi kripto musluklarıyla para kazanmak bir gün sürebilirken, çoğu zaman bir haftadan daha uzun sürüyor.

PEKİ, KRİPTO MUSLUĞUNUN AMACI NE?

Kripto para birimleri için geçen yıl harika geçmesine rağmen, henüz tamamen ana akım tarafından kabul görmüş değil ve dünya çapında birçok insan için hala çok yeni. Kripto musluklarının arkasındaki fikir, insanlara ücretsiz kripto para vererek dijital varlıklar hakkında bilgi sahibi olmaya vakit ayırmalarını ve bir ihtimal yatırım yapmalarını sağlamak.

KRİPTO PARA MUSLUĞU NASIL ÇALIŞIYOR?

Kripto musluklarının çalışması esas olarak basit görevleri tamamlamanın yanı sıra halihazırdaki etkinliklere katılma esasına dayanır. Musluk web sitesi, sunduğu ödülleri değiştirebilir ve kullanıcıların ödülleri alma sürelerini ayarlamak üzere zaman kilidi koyabilir.

Genellikle kullanıcılar, kişisel cüzdan adresine ait ayrıntıları sisteme girerek kripto musluğuna kaydoluyorlar. Web sitesinde belirlenen görevleri yerine getirdikten sonra kazanılan ödül bir mikro cüzdana gidiyor. Bu, geleneksel cüzdanlara benziyor, ancak az miktarda kripto varlığı içinde barındırabiliyor. Mikro cüzdanlar, çoğu kripto musluk sisteminde kayıt esnasında otomatik biçimde oluşturuluyor. Bu mikro cüzdanlar dolar dolmaz, içindeki ödüller otomatik olarak kullanıcının kişisel cüzdanına gönderiliyor.

Bitcoin Musluğu

2010 yılında kıdemli Bitcoin geliştiricisi Gavin Andresen tarafından tanıtılan Bitcoin muslukları, basit görevleri tamamlamak karşılığında 5 Bitcoin(!) ödülü vermek üzere hayata geçirildi. Amaç, kripto para birimi kavramı çok yeni olduğu için Bitcoin hakkında farkındalık oluşturmaktı.

Ücretsiz Bitcoin musluğu başlatmanın bir başka nedeni de, kripto para birimlerinin erken dönemlerinde borsalarda bile sınırlı arz olmasıydı. Çok az borsa vardı ve Bitcoin satın almak zordu. Ücretsiz Bitcoin vermek, bu alanla ilgilenen insanları ekosisteme dahil etmek ve sermaye riski olmadan yaygınlığı artırmak için büyük bir hamleydi.

Bitcoin musluğu, BTC'nin 1 milyonda birine denk gelen ve Satoshi (0,00000001 BTC) olarak bilinen sembolik miktardaki Bitcoin'i ödül olarak veriyor. Ödül sistemi "Captcha" tamamamak, bağlantılara tıklamak veya basit görevleri yerine getirmek üzerine kurulu. Bunları yerine getirenler karşılığında Satoshi alıyor. Musluk üzerinden sunabilecek ücretsiz Bitcoin miktarı, platforma göre değişiklik gösteriyor. Kimi siteler çok yüksek ödül verebiliyor.

Bitcoin ilk kripto para musluğu olarak tanıtıldı ve o kadar popüler oldu ki diğer dijital varlıklar da sırayla aynı yola girdi.

Ethereum Musluğu

Ethereum musluğu da tıpkı Bitcoin musluğu gibi çalışıyor. Ancak görevleri tamamlayan kullanıcılar Satoshi yerine Ether ile ödüllendiriliyor. Reklam ve veri madenciliğine katkıda bulunarak ücretsiz Ethereum token kazanmanın kolay bir yolu olarak biliniyor. Ethereum musluk seçenekleri arasında şunlar var:

Ethereum-faucet.org, Captcha çözme karşılığında ETH token sunuyor. Ayrıca, web sitesi üzerinden piyangoya da katılmak mümkün.

Allcoins.pw, birkaç oyunun yanı sıra madencilik seçenekleri ve otomatik hediye özellikleri barındıran bir kripto musluk. Platform ücretsiz Ether kazandırıyor, ancak oyunları oynamak için ödeme yapmak gerekiyor.

Fire Faucet tarayıcı üzerinden madencilik ve Captcha tamamlama ile ETH token kazanma gibi birden fazla seçenek içeriyor.

Dutchy CORP, Captcha çözerek ve oyun oynayarak ödül kazanmaya olanak sağlayan bir başka ücretsiz Ethereum musluk web sitesi.

CoinMarketCap Earn programı üzerinden ayrıca 1Inch, Kava ve Band Protocol gibi en popüler DeFi token'larından bazılarını kazanabilirsiniz!


 

Yorumlar