Kredi kartını internette kullanmak için onay nasıl alınır?

Online alışveriş yapmak isteyen vatandaşların kapıdan ödeme, havale, EFT veya kredi kartıyla işlem yapması gerekiyor. Peki, kredi kartı e ticarete nasıl açılır veya kredi kartını sanal alışverişte kullanmak için neler yapmak gerekiyor? İşte detaylar:

Google Haberlere Abone ol
Kredi kartını internette kullanmak için onay

İnsanların büyük çoğunluğunun evlerinden dışarı çıkmadığı bu günlerde doğal olarak alışverişler de internet ortamı üzerinden gerçekleştirilmek durumunda. İ

İnternet online alışveriş yapabilmek için de ya kapıdan ödeme, EFT ve havale yöntemini kullanmak gerekiyor ya da kredi kartıyla online ödeme yapmak gerekiyor.

Ancak şimdilerde hemen hemen bütün oline alışveriş sitelerinde kredi kartıyla alışveriş yapmak mümkün olduğu için vatandaşlar da bu yöntemle daha kolay ve sağlıklı bir şekilde alışveriş yapmak istiyor.

Kredi kartıyla online ödeme yapabilmenin de şartları var. Özellikle de 1 Şubat tarihinden sonra yapılan yasal değişiklikle birlikte artık kredi kartını internet alışerişinde kullanmak için onay gerekiyor. Kredi kartını sanal alışverişe açmak ve onay almak ise kartın bağlı bulunduğu banka ve kuruluşa göre değişiyor.

Peki, kredi kartı online alışverişe nasıl açılır? Veya soruyu şöyle de sorabiliriz: Kredi kartını sanal alışverişte kullanmak için ne yapmak gerekiyor? İşte onay işlemiyle ilgili merak edilen bütün bilgiler: 

Öncelikle yukarıda da belirttiğimiz gibi kredi kartını sanal alışverişe açmak bankadan bankaya değişiyor. İşte bankalara göre kredi kartını e ticarete açmanın yolları:

Kredi kartını internet alışverişine açmanın genel olarak üç farklı yöntemi bulunuyor. Bunlar sırasıyla şöyle:

1- Mobil uygulamayı indirerek ayarlar kısmından gerekli işlemi yapmak;

2- Telefon veya SMS yardımıyla onay almak

3- Bizzat bağlı bulunulan bankanın şubesine giderek kredi kartını internet alışverişine açmak. 

İlk iki madde şimdilerde işimizi görebilir; ancak üçüncü madde Türkiye ve dünyadaki malum virüs salgını nedeniyle pek mümkün görünmüyor.

Şimdi gelelim bankaların kredi kartlarına onay vermeleri için yapmaları gereken işlemler:

TÜRKİYE FİNANS KREDİ KARTINI İNTERNET ALIŞVERİŞİNE AÇMA İŞLEMİ

Türkiye Finans kredi kartı online alışverişe açma yöntemleri bankanın yaptığı açıklamaya göre şöyle: Tüm kartlarınızı internet alışverişlerinde kullanmaya devam edebilmek için HEPSI yazıp 2441’ye mesaj gönderebilirsiniz. Tek bir kartınıza internet alışveriş onayı vermek için ACIK boşluk kartınızın son 6 hanesini 2442’ye göndermeniz gerekmektedir. NOT: Kart özelinde onay verilmek istenmesi durumunda ayrı ayrı SMS gönderimi yapmanız gerekmektedir

GARANTİ BANKASI KREDİ KARTINI SANAL ALIŞVERİŞ ONAYI ALMA

Garanti Bankası'nın bu konu hakkındaki yönergeleri şöyle: 

Garanti Cep ve Garanti İnternet (Size özel ürün ve tekliflerin görüntülendiği ana sayfadaki alandan onayınızı verebilirsiniz.)

BonusFlaş (Daha Fazlası > Ayarlar > Kart ayarları > Internet Üzerinden Alışveriş)

Ek kartlarınız ve banka kartlarınız da dahil olmak üzere tüm Garanti Bankası kartlarınız için TERCIH yazıp 3340’a gönderebilirsiniz.

Tek bir kredi kartınız için onay vermek isterseniz ONAY yazıp kart son 6 haneyi 3340'a gönderebilirsiniz.

Tek bir Paracard’ınız için onay vermek isterseniz AÇIK yazıp kart son 6 haneyi 3340’a gönderebilirsiniz.

Garanti Cep: Ana Sayfa > Hesap ve Kart > Kartlar > İlgili Kart > İnternet Üzerinden Alışveriş

Garanti İnternet: Ana Sayfa > Kart > Kredi/Banka Kartı > İlgili Kart > Kart Bilgileri > Güvenlik Bilgileri > İnternetten Alışveriş

AKBANK KREDİ KARTINI İNTERNET ALIŞVERİŞİNE AÇMAK İŞLEMİ

Akbank Direkt, 444 25 25 veya Akbank Şubelerinden kartlarınızın tercihlerini tek tek belirleyebilirsiniz.

İŞ BANKASI KREDİ KARTINI ONLİNE ALIŞVERİŞE AÇMA İŞLEMİ

İş Bankası müşterilerinin, aralarında boşluk bırakarak “ONAY” yazıp herhangi bir bireysel İş Bankası kredi kartı ya da Bankamatik kartının son altı hanesini 4402’ye SMS ile göndermesi yeterli.

Ayrıca internet alışveriş yetkisini aşağıdaki adımları izleyerek güncelleyebilirsiniz.

Maximum Mobil: Kartlarım/Kart Seçimi/ Kart Ayarları (sağ üst köşe)/Kart Ayarları Yönetimi

İşCep: Kartlarım/Kart Ayarlarım/ Kart Seçimi/İnternetten Alışveriş

İnternet Şube: Kartlarım/Kart Ayarlarım/Alışveriş Tercihlerim/Kart Seçimi/İnternetten Alışveriş

VAKIFBANK KREDİ KARTINI ONLİNE ALIŞVERİŞE AÇMA İŞLEMİ

Vakıfbank'a ait bir kredi kartınız varsa yapmanız gereken işlem şöyle:

Tek bir kartınız için internet alışverişlerinde kullanım onayı vermek isterseniz ONAY yazıp bir boşluk bırakıp kartınızın son 6 hanesini 6635’e göndermeniz gerekmektedir.

Ek kartlarınız ve banka kartlarınız dahil tüm kartlarınız için onay vermek isterseniz HEPSİ yazıp 6635’e gönderebilirsiniz.

Not: Her bir kartınız için onay vermeniz durumunda ayrı ayrı SMS gönderimi yapmanız gerekmektedir.

ZİRAAT BANKASI KREDİ KARTI SANAL ALIŞVERİŞ ONAY İŞLEMİ

Onay vermek için internet alışverişlerine açık kalmasını istediğiniz her bir kartınız için ayrı ayrı olmak üzere EONAY yazıp boşluk bırakarak kart numaranızın son 6 hanesi ile birlikte 4757'ye mesaj gönderebilirsiniz. Kartınızın mevcut kısıtlarını değiştirmek için 0850 220 00 00 Müşteri İletişim Merkezi, İnternet ve Mobil Şube aracılığıyla işlem yapabilirsiniz.​

DENİZ BANK KREDİ KARTLARINA İNTERNET ALIŞVERİŞİ ONAY İŞLEMİ

Ek kart ve banka kartlarınız dahil tüm kartlarınızı internet alışverişlerinde kullanmaya devam edebilmek için HEPSİ yazıp 3280'e SMS gönderebilirsiniz. Not: Kart bazında onay vermek isterseniz her bir kartınız için ayrı ayrı SANAL boşluk kartınızın son 4 hanesini yazıp 3280'e göndermeniz gerekmektedir.

ING BANK KREDİ KARTINI ONLİNE ALIŞVERİŞE AÇMA İŞLEMİ

Her bir kartınız için ayrı ayrı onay vermek için ONAY boşluk kartınızın son 4 hanesini yazarak 2205’e SMS gönderebilirsiniz. Bu tarihe kadar onay vermemeniz durumunda onay vermediğiniz tüm bireysel kredi kartlarınız ve banka kartlarınız ve varsa bu kartlara bağlı ek kartlarınız internetten alışverişe kapatılacaktır.

kredi kartı e ticarete açmak için ne yapmalı
Kredi Kartlarını Online Alışveriş için kullanmak dünya genelinde yaygın bir alışveriş şekli halini almış durumda.

 

Yorumlar