KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Sağlık Bakanlığı tarafından KPSS puanıyla istihdam edilen memur adayları merakla KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak diye soruyor.

Google Haberlere Abone ol
KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak diye merakla soran memur adaylarının bekleyişleri sürüyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde 3 bin sağlık personeli istihdam edilecek. Tercih işlemlerini 22 Haziran tarihinde tamamlayan adaylar, yerleştirmelerin yapılabilmesi için sonuçların açıklanacağı tarihi büyük bir heyecanla beklemeye başladılar. KPSS 2020/8 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Sağlık Bakanlığı personel alımı 2020 sonuçları belli oldu mu? gibi soruların yanıtları tüm adaylar tarafından merak edilmeye başlandı.

Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/8 tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. Bir önceki Sağlık Bakanlığı tercih sonuçlarının açıklanması 5-10 gün sürmüştü. Bu bilgiler kapsamında KPSS 2020/8 Sağlık Bakanlığı tercih sonuçlarının önümüzdeki hafta açıklanması bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı, çoğunluğu hemşire olmak üzere, sağlık teknikeri, ebe, psikolog, diyetisyen, sosyal çalışmacı ve fizyoterapist alımı gerçekleştirilecek.

EN SON AÇIKLAMA BAKAN KOCA'DAN GELMİŞTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'daki sağlık tesislerinde istihdam edilmek üzere 3 bin sözleşmeli sağlık personeli ve 250 sürekli işçi alımı yapılacağını bildirdi.

Bakan Koca, yaptığı yazılı açıklamada, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanına göre Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 3 bin sözleşmesi sağlık personeli alımı yapılacağını belirtti.

Alımların 2 bin 302'sinin hemşire ve 606'sının sağlık teknikeri, kalanının ise ebe, psikolog, diyetisyen, fizyoterapist ve sosyal çalışmacı unvanlarında olacağını aktaran Koca, tercih kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayımlandıktan sonra adayların tercihlerini 16-22 Haziran 2020 tarihlerinde yapabileceğini kaydetti.

Koca, sözleşmeli sağlık personeli alımı için Bakanlığın, ÖSYM'nin ve İŞKUR'un internet sitelerinin takip edilmesini istedi.

Yorumlar