Kosova’da 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95’inci yıldönümü dolayısıyla Kosova’da görkemli bir resepsiyon verildi.

Google Haberlere Abone ol
Kosova’da 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95’inci yıldönümü dolayısıyla Kosova’da görkemli bir resepsiyon verildi.

Resepsiyon Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç ve Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Yarbay Ruşen Abidinoğlu ev sahipliğinde düzenlendi. Başkent Priştine yakınlığında en lüks restoranların birinde kurulan büyük çadırda düzenlenen görkemli resepsiyona katılan davetlileri, Büyükelçi Kıvılcım Kılıç, Türkiye’nin Priştine Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Yarbay Ruşen Abidinoğlu ve Türkiye’nin Prizren Başkonsolosu Selen Evcit karşıladı.

Geniş katılımlı resepsiyona, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova’da son olarak düzenlenen erken parlamento seçimlerinden galip çıkan PAN koalisyonu başbakan adayı ve eski başbakanlardan Ramush Haradinaj, eski Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu, milletvekilleri Müfera Şinik ile Fikrim Damka, Kosova Anayasa Mahkemesi üyesi Altay Suroy, Kosova Türk Temsil Heyet Başkanı Kurmay Albay M. İhsan Tavazar, büyükelçiler, Kosova’da görev yapan Türk kurumlarından TİKA, Yunus Emre ve Maarif Vakfı temsilcileri, Kosova Barış Gücü KFOR bünyesinde görev yapan yabancı ülkelerin subayları, EULEX temsilcileri, polis yetkilileri, dini temsilciler, Kosova’da görev yapan Türk askeri ile çok sayıda davetli katıldı.

Kosova ve Türk kurum ile kuruluşları temsilcilerini bir araya getiren resepsiyona, bir dakikalık saygı duruşu, ardından da Türkiye ve Kosova Milli Marşları’nın çalınmasıyla başladı. Ardından kürsüye çıkan Büyükelçi Kıvılcım Kılıç konuşmasını İngilizce ardından da Türkçe yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajını İngilizce okuyan Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Türkçe konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Yüce Türk milleti ve kahraman Türk ordusunun, Başkomutan Ulu Önder Atatürk’ün önderliğinde gerçekleştirdiği milli mücadeleyi 30 Ağustos 1922 günü Büyük Taarruzla başarıyla taçlandırdıkları Büyük Zaferimizin 95’inci yıldönümünü kutlamanın onur ve mutluluğunu yaşıyoruz. O gün kazanılan destansı zaferle, boyunduruk kabul etmeyeceğini, bağımsızlığını hiçbir şekilde terk etmeyeceğini tüm dünyaya ilan eden milletimiz, Büyük Zafer’den 95 yıl sonra bugün de aynı iradeyle birlik ve dayanışmasını güçlendiriyor. Cumhuriyetimizin kurulmasına ve Yüce Önderimiz Atatürk’ün liderliğinde güçlü bir Türkiye’nin inşa edilmesine giden süreçte hayati bir dönüm noktası teşkil eden 30 Ağustos 1922 Büyük Zaferimizin kahramanlarının bizlere yaşattığı haklı gurur, ülkemizi daha da ilerilere götürme konusundaki kararlılığımızda bizlere kuvvet veriyor.”

Büyükelçi Kılıç bu ortam içerisinde Türkiye - Kosova arasındaki güçlü bağları daha da geliştirme temennisinde bulundu. Zafer Bayramı’nın 95’inci yıldönümü vesilesiyle verilen resepsiyonuna 500’den fazla kişi katıldı.

Yorumlar