Koruycu ailesinin gururu oldu

"Uçsuz bucaksız bulutlar, aileme olan sınırsız ve sonsuz sevgimi anlatıyor adeta. İster yer hizmeti olsun, ister kule, isterse de farklı bir yerde olsun, havacılıkta çalışan, gökyüzünü selamlayan ya da selamlamaya yardımcı olan kadınlardan biri olacağımı bilmek gurur verici"

Google Haberlere Abone ol
Koruycu ailesinin gururu oldu

Koruyucu aile yanında büyüyen ve onların manevi desteğiyle Havacılık Yönetimi 3. sınıfta okuyan M.T, eğitimi tamamlayıp mesleğe başlayacağı günün hayalini kuruyor.

Özel bir üniversitenin Havacılık Yönetimi bölümünde eğitimine devam eden M.T. (21), 3 yaşından bu yana hayatını koruyucu ailesinin yanında sürdürüyor.

M.T, yaşam mücadelesini, duygu ve düşüncelerini AA muhabirine anlattı.

Koruyucu ailesinden 2 ağabeyi, kendi karındaşı olduğu 3 ablası bulunduğunu ifade eden M.T, beraber yaşadığı ailesinin biyolojik çocuğu olmadığını 5 yaşlarındayken öğrendiğini kaydetti. M.T, o döneme ilişkin şunları söyledi:

"Öğrendiğimde çok küçüktüm ama o yaşta bile kendimi sorgulamışım ve 'Ben kimim?' diye soruyormuşum. Ben 12-13 yaşlarımda durumu kabullenememeye ve 'Neden ben?' diye sormaya başladım. Sürekli cevap arıyordum hayatıma dair. Zor günlerdi ama bu günlerde kendimi hiç yalnız hissetmedim. Hep elimi tutan, desteğini veren bir ailem oldu.

Koruyucu ailem hep beni ben yapanları hatırlattı, beni asla yalnız bırakmadı. Bunun, benim için bir süreç olduğunu ve hep benimle olacaklarını söylediler. Zor günlerden birlikte çıktık. Zamanla bunun utanılacak değil, aksine beni özel kılan bir şey olduğunu anladım. Hep diyorum ki bu hayat, şanssızlıktan doğan şans oldu benim için. Evet, şanssız doğdum ama şanslıydım ve beni çok seven bir ailem oldu."

Koruyucu ailenin ve bunun kazanımlarının ne olduğunun en iyi bu ailelerde büyüyen çocukların anlatabileceğini belirten M.T, ailesiyle her zaman gurur duyduğunu herkese anlattığını söyledi.

Koruyucu ailesinin de her zaman kendisiyle gurur duyduğunu kendisine hissettirdiğini ifade eden M.T, sözlerine şöyle devam etti:

"Ailem, biyolojik çocuklarına nasıl davranıyorsa bana da hep öyle davrandı. Annem, 'Seni 9 ay karnımda taşısam, bundan daha fazla sevemezdim. Seni ben büyüttüm, sen benim biricik kızımsın' derdi. Ben de hiçbir zaman 'acaba' hissini almadım. Hep çok sevdim, çok sevildim."

- "Kendimi havacılıkta geliştirmek ve kulede olmak istiyorum"

Ağabeylerinin de eğitim hayatında hedeflerine ulaşmak için ona hep yol gösterdiğini anlatan M.T, kendini en çok uçak pistinde huzurlu hissettiğini, bu nedenle de havacılıkla ilgili bir bölümde okumak için çalıştığını söyledi.

M.T, okulundan seneye mezun olacağını, pistlerde mesleğini yapacağı günü düşünmenin bile şimdiden kendisini heyecanlandırdığını belirterek, "Gökyüzü, bulutlar beni inanılmaz rahatlatıyor. Uçsuz bucaksız bulutlar, aileme olan sınırsız ve sonsuz sevgimi anlatıyor adeta." dedi.

Gelecekte de bu alanda çalışan sayıları çok az olan kadınlardan biri olacağını ifade eden M.T, "Bu yıl stajımı yaparken de havacılık alanında çok az kadın olduğunu gördüm. İster yer hizmeti olsun, ister kule, isterse de farklı bir yerde olsun, havacılıkta çalışan, gökyüzünü selamlayan ya da selamlamaya yardımcı olan kadınlardan biri olacağımı bilmek gurur verici. Kendimi havacılıkta geliştirmek ve kulede olmak istiyorum." sözleriyle duygularını aktardı.

- "Ben de koruyucu anne olacağım"

Hedeflerine ulaşabilmek için hiçbir şeyin bahane olamayacağını söyleyen M.T, "Biyolojik ailesinin yanında olmayıp kurumda devlet korumasında ya da koruyucu aile yanında yaşayan arkadaşlarıma tavsiyem, asla vazgeçmeden hayallerine sarılmaları olacaktır. 'Neden?' diye sormaktan vazgeçip 'Ne istiyorum?' diyerek yola çıkmak lazım. Ailemiz bize 'Sen ol' diyerek bizim elimizi tutuyor." dedi.

M.T, ileride kendi ailesini kurduktan sonra koruyucu aile olma istediğini de paylaşarak, "Önce iki biyoloji çocuğum olsun istiyorum. Sonra aynı benim annem gibi, annelikte tecrübe edinip ardından yuvadan bir kız çocuğunun koruyucu annesi olacağım. Ben de annem gibi ona yol gösterecek, hatalarını affedecek ve hep gurur duyacağım. Ailemden öğrendiğimi ben de çocuklarıma yapacağım." dedi.

- "Yerde, gökte seninleyiz kızım"

Koruyucu anne S.T. de kızı M.T'yi rüyasında gördüğünü anlatarak, "Kucağıma aldığımda kızımın yüzünü, gözlerini tanıyordum." dedi.

Kızıyla her zaman gurur duyduğunu ve onun gibi birçok arkadaşına rol model olacağını belirten koruyucu anne, gelecekte güzel olan her yerde kızını hayal ettiğini söyledi.

Koruyucu anne, gözyaşları içinde kızına, "Seni çok seviyorum, hep yanındayız. Bize sevgini simgeleyen gökler seninse, ayaklarını bastığın yerler de bizim sevgimizin simgesi. Yerde, gökte seninleyiz kızım." diyerek duygularını ifade etti.

 

Yorumlar