Korucuları hedef alan DEM Parti'ye MSB'den tepki

Milli Savunma Bakanlığı, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın koruculara ilişkin açıklamaları üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Korucuları hedef alan DEM Parti'ye MSB'den tepki

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın köy korucularına ilişkin ifadeleri hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Bakanlığın açıklamasında, güvenlik korucularının terörle mücadelede gösterdiği katkıya vurgu yapıldı.

Bakanlık açıklamasında, "Terörle mücadelede devletinin ve milletinin yanında yer alarak Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve güvenlik güçlerimiz ile birlikte omuz omuza büyük bir cesaretle görev yapan ve gözünü kırpmadan şehit ve gazi olan Güvenlik Korucularımız, terörle mücadelenin gerçek kahramanlarındandır" denildi.

“MİLLETİMİZİN FERASETİ KARŞISINDA BEYHUDE BİR ÇABA”

Açıklamanın devamında, "Devlet-millet bütünleşmesinin güzel bir örneği olarak daima devletinin yanında yer alan Güvenlik Korucularımızı hedef alan açıklamalar, milletimizin engin feraseti ile birlik ve dayanışma ruhu karşısında beyhude bir çaba olmaktan öteye geçemeyecektir!" ifadeleri yer aldı.

BAKIRHAN’IN AÇIKLAMASI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK’nın silah bırakması sonrasında köy korucularının işlevsiz hale geleceğini savunmuştu. Bakırhan, "Korucuları işsiz bırakmayacağız inşallah. Elindeki silahı al, ver sopayı, köyde hayvan baksın. Daha onurlu bir görevdir" demişti.

Yorumlar