Koronavirüsün kaynağı araştırılıyor, şüpheler Pangolin'e yoğunlaştı

Çin'in Hubei eyaletinin başkenti olan Vuhan'da ortaya çıkan koronavirüsü gittikçe yayılıyor. Bir türlü önlenemeyen virüsün kontrol altına alınması çalışmalar devam ederken virüsün kaynağının bulunması için araştırmalarda bir yandan devam ediyor.

Koronavirüsün kaynağı araştırılıyor, şüpheler Pangolin'e yoğunlaştı - Sayfa 1

Çin’in Vuhan kentindeki bir hayvan pazarından ortaya çıkan ve ilk önce yarasalardan bulaştığı sanılan yeni tip koronavirüsü vakaları artmaya devam ederken araştırmacılarda virüsün kaynağına ulaşmaya çalışıyor.

 

Koronavirüsün kaynağı araştırılıyor, şüpheler Pangolin'e yoğunlaştı - Sayfa 2

Salgın nedeniyle dünya genelinde can kaybı 638’e, virüs bulaştığı teşhisi koyulan kişi sayısı ise 31 binin üzerine çıkarken, virüs şuana kadar ABD, Japonya, Tayvan, Fransa gibi bir çok ülkeye yayıldı.

 

Koronavirüsün kaynağı araştırılıyor, şüpheler Pangolin'e yoğunlaştı - Sayfa 3

Bir yandan virüse karşı aşı geliştirilmeye çalışılırken diğer yandan da bilim insanları virüsün kaynağını bulmak çalışmalar yapmaya devam ediyor.

 

Koronavirüsün kaynağı araştırılıyor, şüpheler Pangolin'e yoğunlaştı - Sayfa 4

YENİ ŞÜPHELİ PANGOLİN

Çinli araştırmacılar, yüzlerce can alan ölümcül corona virüsünün ilk kaynağının yarasa olabileceğini açıklarken daha sonra şüpheler Asya’da ticareti yasa dışı yapılan ve yiyecek ile ilaç yapımında kullanılan pangolin isimli hayvana yöneldi.