İngiltere Başbakanı Johnson yoğun bakıma alındı

Kovid-19'a yakalanan İngiltere Başbakanı Boris Johnson hastaneye kaldırılmıştı, durumu ağırlaşan başbakan yoğun bakıma alındı.

Google Haberlere Abone ol
İngiltere Başbakanı Johnson yoğun bakıma alındı

Kovid-19'a yakalanan İngiltere Başbakanı Boris Johnson dün kaldırıldığı hastanede bugün yoğun bakıma alındı. Johnson geçen hafta pozitif çıkan testlerinden sonra kendini evde karantinaya almıştı.

İngiltere Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan dün yapılan yazılı açıklamada, "Başbakan, doktorunun tavsiyesi üzerine bu akşam testler için hastaneye kaldırıldı" ifadesine yer verilmişti. Bugün yapılan açıklamada ise İngiliz Başbakanın yoğun bakıma alındığı belirtildi.

Dünkü açkıklamada 55 yaşındaki Başbakan'ın Kovid-19 belirtileri göstermeye devam ettiği kaydedilerek, hastaneye kaldırılmasının tedbir amaçlı olduğu vurgulanmıştı.

Ateş ve öksürük gibi belirtiler gösteren Johnson'ın 27 Mart'ta yapılan testi pozitif çıkmıştı. O tarihten beri kendini izole eden Başbakan Johnson, 3 Nisan'da yayınladığı videoda, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Kendimi daha iyi hissediyorum ve 5 günlük tecride rağmen ne yazık ki hala bir semptomum var, küçük bir semptom. Hala ateşim var ve bu nedenle hükümetin tavsiyesi uyarınca, bu belirti gidene kadar kendimi tecrit etmeyi sürdürmem gerekiyor."

Johnson'ın bu videosuyla 2 Nisan akşamı sağlık çalışanlarını alkışlaması sırasında çekilen görüntüsünde, hastalığın üzerinde yol açtığı etki dikkati çekmişti.

DALGA GEÇMİŞTİ

İngiltere Başbakanı Johnson, koronavirüsün İngiltere'de ortaya çıktığı ilk dönemlerde virüsle dalga geçmiş, hastaneye giderek virüslü hastalarla el sıkıştığını söylemişti.

KRALİÇEDEN DUALI ULUSA SESLENİŞ

Öte yandan uzun zamandır ortalıkta görünmeyen İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, koronavirüs salgını nedeniyle bugün ulusa seslenişinde "Kendini izole etmek dua etmek veya meditasyon yapmak için bir fırsat" ifadelerini kullandı.

Konuşmasına sağlık çalışanlarına teşekkür ederek başlayan Kraliçe Elizabeth, fedakar bir şekilde çalışan diğer insanların da salgına karşı mücadelede halkı desteklediğini söyledi.

Koronavirüsün finansal zorluklar, yas ve aşılması gereken büyük sorunlar getirdiğini belirten Kraliçe, "Bu hastalıkla hep birlikte mücadele ediyoruz. Kararlı ve birlikte olursak bu hastalığın üzerinden geleceğiz" dedi ve ekledi: "Kendimizden gurur duymamız yalnızca geçmişimizden kaynaklanmıyor, günümüzü ve geleceğimizi de tanımlıyor.

"DUA VE MEDİTASYON İÇİN BİR FIRSAT"

Birleşik Krallık'ın bir araya geldiği ve sağlık çalışanları ile diğer kilit öneme sahip işçileri alkışladığı anlar ulusal ruhumuzun dışa vurumu olarak hatırlanacaktır ve bunun sembolü de çocuklar tarafından çizilen gökkuşakları olacaktır. Kendini izole etmek zor bir şey olsa da tüm inanç gruplarından ve inançsızlardan pek çok insan, bunun yavaşlamak, ara vermek, dua etmek veya meditasyon yapmak için bir fırsat olduğunu fark ediyor."

KRALİÇE'NİN 4. ULUSA SESLENİŞİ

Kraliçe 2. Elizabeth bugüne kadar çok az sayıda ulusa sesleniş konuşması yapmıştı. Bunlar 1991'de İngiltere'nin Birinci Körfez Savaşı'na katılımı sırasında, 1997'de Prenses Diana'nın cenazesi öncesinde ve 2002'de annesinin cenaze töreni öncesindeydi.

Ulusa sesleniş konuşması için yalnızca BBC'den koruyucu kıyafet giymiş bir gazetecinin görüntü almasına izin verildi.

Detaylar Geliyor...

 

Yorumlar