Türkiye-İran sınırında virüs alarmı!

Türkiye İran sınırında koronavirüs alarmı verildi. Türkiye Irak gibi sınırı kapatmadı ancak İran'dan gelen bütün yolcuları kontrolden geçirme kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye-İran sınırında virüs alarmı!

Koronavirüsünün İran'da ortaya çıkmasından ülkenin komşuları alarma geçti. Irak, İran ile sınır kapılarını kapatarak, üç günlük bir geçiş yasağı getirdi. 

Türkiye ise sınır kapılarında aldığı önlemlerle sınırdan gelen bütün yolcuları kontrolden geçirme kararı aldı. 

Konuyla ilgili son dakika açıklamaları Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarından satır başları:

"Hasta olan ateşi olan öksürük burun akıntısı gibi hastalık belirtisi olan yolcuları sınırdan içeri almamaya başladık. Ağrı sınır kapısında benzer bir vakayı dün içeri almamış olduk."

İRAN'DA VAKA SAYISI 18'E ÇIKTI

Öte yandan Bakan Koca İran'daki son durumla ilişkin bilgiler de verdi. Bakan Koca şöyle konuştu: 

"Hastalara sağlık raporu istedik. Pazar akşamı itibariyle sağlıklı olduklarını belirten bir belge gösterme mecburiyetleri var.  Kum kentine resmî olarak uğrayıp uğramadıklarını belirten bir belge uğramışsa içeri alınmayacak."

"Şu an Türkiye’de şüpheli vaka yok. Hasta olup sınırdan gelen Türk vatandaşımız olursa her şekilde hangi tedbirlerle nasıl almamız gerekiyorsa alırız."

 

Yorumlar