Koronavirüs sayesinde dünyada temizlik devrimi yaşanıyor

İslam dünyasında uzun yıllardır kullanılan "taharet musluklu klozetler", koronavirüs salgınından sonra Amerika'da da yoğun ilgi görmeye başladı.

Google Haberlere Abone ol
Amerikalılar 'taharet musluklu klozeti' keşfetti

Koronvirüs vesilesiyle dünya genelinde "temizlik devrimi" yaşanıyor. İslam ülkelerinde kullanılan "taharet musluklu klozetler" virüs salgınından sonra ABD''de yok satmaya başladı. Avrupa'da da virüs sonrasında dezenfektan özelliği bulunan kolonya kullanılmaya başlandı. 

ABD merkezli Brondell şirketi farklı modellerde klozet üreten bir firma. Şirketin taharet musluklu klozet satışlarında son günlerde sert bir yükseliş göze çarptı. Business Insider'a konuşan şirketin sözcüsü Daniel Lalley, Amazon'da her iki dakikada bir taharet musluklu klozet sattıklarını, günlük ise ortalama bin satış gerçekleştirdiklerini söyledi.

Şirketin Başkanı Steven Scheer da "Bazı ülkelerde görülen tuvalet kağıdı savaşından sonra tuvalette su ile temizlenmeyi teşvik eden ve faydalarını anlatan geniş bir kitle ortaya çıktı." dedi.

Sadece Brondell şirketi değil taharet musluklu klozet üreten diğer firmalarında satışlarında artış olduğu gözlendi.

Siteye konuşan Hygiene for Health şirketi yöneticilerinden biri de taharet musluklu satışlarında yüzde 50 artış olduğunu söyledi. Şirketin GoBidet 2003C modeli klozeti Amazon'da 146 dolara satılıyor.

MEHMET ÖZ AMERİKALILARA EL YIKAMAYI ÖĞRETTİ

Öte yandan yıllardır ABD'de yaşayan Türk doktor Mehmet Öz de, Amerikan televizyon kanallarında Türk usulü el yıkama yöntemlerini anlatmaya başladı. Öz'ün el yıkama anlatımı ülke genelinde yoğun ilgi gördü. 

Bilindiği gibi dünya genelinde el yıkama ve temizlik konusunda İslam ülkeleri ilk sıralarda yer alıyor. Avrupa'da ise el yıkamada Bosna-Hersek ve Türkiye ilk sıralarda bulunuyor.

Yorumlar