PCR testi nasıl yapılık, sağlık ocağında PCR testi yapılıyor mu?

Sağlık ocağında PCR testi yapılıyor mu, PCR testi nasıl yapılır, PCR nerede yapılır, PCR testi fiyatı ne kadar, ücretli mi ücretsiz mi? Korona testi fiyatı veya ücreti özel hastanelerde ne kadar? Kovid-19 testi yapmak isteyen vatandaşlar fiyatları merak ediyor. Peki, Korona testi PCR nerede yapılır?

Google Haberlere Abone ol
PCR testi nasıl yapılır, PCR nerede yapılır?

Sağlık ocağında PCR testi yapılıyor mu? Aşı olmayanlara zorunlu hale getirilen PCR testi nasıl yapılır, PCR nerede yapılır, PCR testi fiyatı ne kadar, ücretli mi ücretsiz mi? Devlet, üniversite ve şehir hastanelerinde koronavirüs testleri yapılıyor. Ancak burada test yaptırmanın belli şartları bulunuyor. Bunların başında salgına yakalanmış biriyle temas, temas tek başına yetmez; belirti olması da gerekiyor. PCR testi nasıl yapılır, PCR nerede yapılır, PCR testi fiyatı ne kadar, ücretli mi ücretsiz mi? Sağlık ocağında PCR testi yapılıyor mu

Koronavirüs ile mücadele kapsamında devlet bütün imkanlarıyla vatandaşı aşılamaya çalışıyor. Ancak buna rağmen aşı olmakta direnen, aşı olmaya yanaşmayan birçok kişi toplum sağlığını tehlikeye atıyor. Bu nedenle hükümet, Bilim Kurulu'nun da tavsiyesiyle aldığı kararla, aşı olmayan veya çift doz aşısını tamamlamayan vatandaşlara bazı kısıtlamalar ve şartlar getirdi. 

PCR testi nasıl yapılır, PCR nerede yapılır, PCR testi fiyatı ne kadar, ücretli mi ücretsiz mi?
PCR testi nasıl yapılır, PCR nerede yapılır, PCR testi fiyatı ne kadar, ücretli mi ücretsiz mi?

 

Buna göre bu vatandaşlar sinema, tiyatro, konser, havuz, spor gibi etkinliklere giriş yapamayacak. Uçak, otobüs, tren gibi araçlarla şehirler arası yolculuk yapamayacak. Yapabilmeleri için ise son iki gün içinde yapılmış PCR testi gerekiyor. Hal böyle olunca da vatandaş sormaya başladı: PCR testi nasıl yapılır, PCR nerede yapılır, PCR testi fiyatı ne kadar, ücretli mi ücretsiz mi?

Sağlık Bakanlığına bağlı devlet ve şehir hastanelerinde koronavirüs testi talebinde bulunanların taşıması gereken belirtiler genellikle şöyle sıralanır: 

"Ateş, öksürük, nefes darlığı, boğaz ağrısı, baş ağrısı, kas ağrıları, tat ve koku alma kaybı veya ishal belirti ve bulgularından en az biri ve klinik tablonun başka bir neden/hastalık ile açıklanamaması ve semptomların başlamasından önceki 14 gün içerisinde kendisi veya yakın temaslısının hastalık açısından yüksek riskli bölgede bulunma ya da semptomların başlamasından önceki 14 gün içerisinde doğrulanmış Kovid-19 vakası ile yakın temas varsa Kovid-19 testi yapılacaktır."

PCR testi bütün devlet, üniversite ve şehir hastanelerinde ücretsiz bir şekilde yapılmaktadır. 

Devlet gerekli imkanları sunduğu halde özel hastaneleri yine de tercih etmek isteyenler ise ücret ödemek zorunda; çünkü hizmetin aynısını hatta daha kalitelisini devlet kurumları veriyor. 

PCR testi fiyatları ve ücretleri özel, üniversite ve tıp merkezlerinde değişkenlik göstermektedir.

İşte koronavirüs ücretleri veya fiyatları ile ilgili birkaç örnek: 

Özel tıp merkezlerinde koronavirüs testi ücreti veya fiyatı 1000 TL'den başlıyor. 1000 TL fiyatın SSK ile ödenmesi halinde ise 700 TL ödeniyor. 

Medipol Hastanesi gibi büyük özel hastanelerde ise koronavirüs testi ücretsiz yapılıyor. Ancak onun yerine muayene ücreti alınıyor.

Medipol Hastanesi'nde koronavirüs testi olmak isteyen bir kişi 350 TL muayene ücreti ödedikten sonra koronavirüs testini de yaptırabiliyor. 

Özel üniversitelerin hastanelerinde yine fiyatlar değişkenlik gösteriyor. Örneğin Koç Üniversitesi'nde koronavirüs testi isteğe bağlı yapılmıyor. Hekimin uygun görmesi halinde koronavirüs testi uygulanıyor. 

Koç Üniversitesi'nde koronavirüs testi için öncelikle 240 TL muayene ücreti ödenmesi gerekiyor. Akabinde doktorun talep etmesi halinde 250 TL de koronavirüs testi ücreti ödenmesi gerekiyor. 

Koronavirüs testleri tüm hastanelerde ve Koronavirüs test kitine sahip merkezlerde yapılmaktadır.

Sağlık ocaklarında henüz PCR testi yapılmıyor.

KORONAVİRÜS TESTİ YAPILAN HASTANELER TAM LİSTE


 

 

Yorumlar