Bugünkü vaka sayısı kaç oldu? 28 Eylül koronavirüs tablosu açıklandı

Bugün uzun bir aradan sonra ilk defa günlük iyileşen hasta sayımız yeni hasta sayımızdan fazla. Bugün tespit edilen 1.412 yeni hasta var. Tedbirlerin netice verdiğinden eminiz. Virüsü yenene kadar birlikte mücadele edelim, tedbirlere birlikte uyalım.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Koca tablodaki iyi haberi verdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs tablosunda iyi haberi verdi. 

Bakan Koca, "Bugün uzun bir aradan sonra ilk defa günlük iyileşen hasta sayımız yeni hasta sayımızdan fazla. Bugün tespit edilen 1.412 yeni hasta var. Tedbirlerin netice verdiğinden eminiz. Virüsü yenene kadar birlikte mücadele edelim, tedbirlere birlikte uyalım. " dedi. 

27 EYLÜL VERİLERİ

"Uzun bir aradan sonra ağır hasta sayımız azaldı. Bugün 1.583 ağır hastamız var. Zatürre oranı da düşmeye devam ediyor. Yeni hasta sayısı azalma eğiliminde. Tedbirlerin netice verdiği tartışmasız bir gerçek. Birlikte tedbirlere uyarak virüsü yenelim."

26 EYLÜL VERİLERİ

Türkiye'de son 24 saat içinde yaşanan koronavirüs gelişmeleriyle ilgili açıklama geldi. Koronavirüs kaynaklı vaka ve ölüm sayıları düne göre azaldı. 26 Eylül tarihinde açıklanan verilere göre; vaka sayısı 1511 artarak 312 bin 966'ya yükseldi. 71 kişinin hayatını kaybetmesiyle toplam vefat sayısı 7 bin 929'a çıktı.

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin Günlük Koronavirüs Tablosu'nu paylaştı. 26 Eylül'de açıklanan son 24 saatlik verilere göre; 1511 yeni vaka tespit edildi, vefat sayısı ise 71 olarak gerçekleşti. Böylece Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 7 bin 929'a, toplam vaka sayısı ise 312 bin 966'ya yükseldi.

Son 24 saatte tedavisi tamamlanan 1232 hastanın daha taburcu olmasıyla toplam iyileşen hasta sayısı 274 bin 514'e yükseldi. Toplam test sayısı 9 milyon 936 bin 581, ağır hasta sayısı 1615, hastalarda zatürre oranı yüzde 6.6 oldu.

Öte yandan Bakan Koca, koronavirüs verilerine ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün tespit edilen 1.511 yeni hastamız var. Hasta sayısındaki düşüş işareti bizi tedbirlere daha sıkı tutunmaya davet ediyor. Ağır hasta sayımızda da artış hızı azalma eğiliminde. Birlikte mücadele tedbirlere birlikte uyarak mümkün." ifadelerini kullandı.

Yorumlar