Korkut Kanadoğlu kimdir, nerelidir?

Korkut Kanadoğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşında Sabih Kanadoğlu ile bir akrabalığı var mı? İşte Korkut Kanadoğlu hakkında merak edilen bilgilerden bazıları:

Google Haberlere Abone ol
Korkut Kanadoğlu kimdir, nerelidir?

Korkut Kanadoğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşında? En önemli soru da Korkut Kanadoğlu ile Sabih Kanadoğlu birbirinin neyi olur, akrabalar mı sorusu oldu. Çünkü Korkut Kanadoğlu ismini duyanlar genellikle bu soruyu da sormadan edemiyor. 

İşte Korkut Kanadoğlu biyografisi: 

Korkut Kanadoğlu kimdir?
Prof. Dr. Korkut Kanadoğlu, Eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun oğludur.

 

Korkut Kanadoğlu aslen İzmir'in Menemen ilçesindendir.

Prof. Dr. Korkut Kanadoğlu lisans derecesini 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden, doktora derecesini de İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Bölümünden 1998 yılında aldı.

Doktoradan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde öğretim üyesi olarak görevine devam etti.

2005 yılında doçent, 2010 yılında ise profesör ünvanını aldı. Prof. Dr. Korkut Kanadoğlu,

2001-2003 yıllarında Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesinde, 2003-2009 yıllarında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde,

2009-2011 yıllarında Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesinde,

2011-2017 yılları arasında ise Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesinde anayasa hukuku alanında lisans, yüksek lisans ve doktora dersleri verdi.

Prof. Dr. Korkut Kanadoğlu'nun anayasa hukuku alanındaki çalışmaları özellikle özgürlükler hukuku, anayasa yargısı ve siyasi partiler hukuku konularında yoğunlaşmaktadır.

Korkut Kanadoğlu, 367 garabetiyle tanınan ünlü hukukçu Sabih Kanadoğlu'nun oğludur.


 

Yorumlar