'Komünist' Çinliler kapitalizmin ayarını kaçırınca

sözde komünist rejimle yönetilen Çin'de kapitalizmin en acımasız hali uygulanıyor. Bir şirket çalışanları yıllık hedefleri tutturamayınca yerlerde sürünerek kendi kendilerini cezalandırdı.

Google Haberlere Abone ol
'Komünist' Çinliler kapitalizmin ayarını kaçırınca

Komünizmle yönetilmekle övünen Çin'de yaşananlar kapitalist ülkelere rahmet okutuyor. Çin'de yaşananlar, "kapitalizmin ayarını kaçırıyorlar" yorumlarına neden oluyor. 

Changchun şehrinde bir restoran şirketinin yıl sonu yemeğinde çekilen 'cezalandırma seramonisi' görüntüleri sosyal medya platformlarında viral oldu.

Videoda yöneticilerin sahnede durduğu, bazı çalışanların ise yere serilmiş kırmızı halının üzerinde emekler şekilde ilerlediği görülüyor. Görüntülerde ayrıca çalışanların "Yemin ederim, ben sorumluyum" dedikleri duyuluyor.

Daily Mail'de yer alan habere göre, söz konusu uygulama yıllık satış hedeflerini tutturamayan çalışanlara 'ceza' olarak yaptırıldı. Haberde, çalışanlardan bu şekilde halı üzerinde 3 tur atmaları istendiği bilgisine de yer verildi.

Yerli gazetelerden Pear'a konuşan bir şirket yöneticisi, görüntülerdeki çalışanların kendi istekleriyle cezalandırıldıklarını belirterek "Eğer gönüllü olmasalardı onlara kim bunu yaptırabilirdi ki? Gönüllü oldular ve kimse onları durduramadı" dedi.

Söz konusu 'cezalandırma yöntemi' Çin'de ilk defa karşılaşılan bir şey değil. Geçen ocak ayında da Tengzhou şehrindeki bir firma da çalışanlarını sokakta yerde sürünmeye zorlamıştı.

Yorumlar