Kocaeli'nin 76 günlük suyu kaldı

Kocaeli'de yaklaşık 2 milyon insanın su ihtiyacını karşılayan Yuvacık Barajı’nda su oranının yüzde 29'a kadar düştüğü belirtildi. Bu oran şehrin sadece 76 günlük ihtiyacını karşılayabilir

Google Haberlere Abone ol
Kocaeli'nin 76 günlük suyu kaldı

Kocaeli'de milyonlarca insana su veren Yuvacık Barajı’nda su oranı giderek azalıyor. Sonbahar gelmesine ve yağışlı havaların etkili olmaya başlamasına rağmen beklenen yağışların henüz düşmemesi barajlardaki doluluk oranını etkiledi.

2 milyona yakın nüfusu bulunan Kocaeli’ye su veren ve Başiskele ilçesinde bulunan 51 milyon metreküp kapasiteli Yuvacık Barajı’nda su seviyesi büyük oranda düştü.

Her yıl 51 milyon metreküpe yakın u miktarı alan barajın doluluk oranı yüzde 29'a kadar düştü. Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresinin (İSU) resmi internet sitesinde yayınlanan verilere göre Yuvacık Barajı’nda sadece 15 milyon metreküp su kaldı. Havadan görüntülenen Yuvacık Barajı’ndaki su seviyesinin düştüğü açıkça gözlenebiliyor.

76 GÜNLÜK SULARI KALDI

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürülüğü (İSU) tarafından Yuvacık Barajı’nda kalan su miktarı ile ilgili yapılan açıklamada ilkbaharda en yüksek doluluk seviyesine ulaşan barajın bu yılın sonbahar döneminde doluluk oranının en düşük seviyelere gerilediği ifade edildi.

BEKLENEN BİR DURUM

İSU tarafından yapılan açıklamada Yuvacık Barajı’nda Ekim, Kasım ve Aralık aylarında suyun doluluk oranının bu düzeylere inmesinin beklenen bir şey olduğu vurgulandı.

Kurum baraj gölünde şuan bulunan 15 milyon metreküplük suyun ise en kötü koşullar da dikkate alındığında Kocaeli'nin 76 günlük su ihtiyacını karşılayabileceği bildirildi.

KURAKLIK SENARYOLARINA KARŞILIK ÖNLEMLER ALINIYOR

Kuralık senaryolarına karşılık önlemler alındığına dikkat çekilen açıklamada kademeli olarak ilave kaynak teminine başlanması için analizler yapıldığını gerektiğinde Sapanca Gölün'den su kullanılabileceği bildirildi.

Yorumlar