Kızılay ile Katar ve Suudi Arabistan yardım kuruluşları arasında iş birliği

- Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık, Katar Kızılayı ve AFIF Charity ile iş birliği anlaşmaları imzaladı - Şeyh Sani bin Abdullah İnsani Hizmetleri Vakfı ile iyi niyet anlaşmasına ve Suudi Arabistan'ın Kral Selman İnsani Yardım Merkezi ile küresel stratejik iş birliği yapılması konularında da görüş birliğine varıldı

Google Haberlere Abone ol
Kızılay ile Katar ve Suudi Arabistan yardım kuruluşları arasında iş birliği

ANKARA (AA) - Türk Kızılayınca, Katar ve Suudi Arabistan insani yardım kuruluşlarıyla stratejik iş birliği anlaşmaları imzalandı.

Türk Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar ve Suudi Arabistan ziyaretlerine katılan Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık'ın, bu ülkelerde birçok sivil toplum kuruluşuyla bir araya geldiği bildirildi.

Dünyanın en önemli ve etkili insani yardım kuruluşlarından olan Türk Kızılayı Derneğinin, insani yardım ve afete müdahale kapasitesinin geliştirilmesi konularında küresel iş birliklerini artırdığı vurgulandı.

Katar temasları kapsamında Kınık'ın, Katar Kızılayı ve AFIF Charity ile iş birliği anlaşmaları imzaladığı, daha önce iş birliği anlaşması imzalanan Katar Charity ile de yeni projeler özelinde değerlendirmeler yaptığı belirtilen açıklamada, Şeyh Sani bin Abdullah İnsani Hizmetleri Vakfı (RAF) ile de iyi niyet anlaşmasına varıldığı ifade edildi.

Kerem Kınık ile Katar Kızılayı Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed bin Ghanim el-Ali el-Meadid arasında imzalanan iş birliği protokolünde, afete müdahale kapasitesinin geliştirilmesi başta olmak üzere birçok konuda başlıkların yer aldığı kaydedildi.

- "Suriyelilerin ihtiyaç duyduğu çeşitli projeler hayata geçirilecek"

Açıklamada, Genel Başkan Kınık'ın iş birliği anlaşması imzalanması sırasında yaptığı konuşmalara da yer verildi.

Uluslararası Kızılhaç Kızılay Hareketi'nin bölgedeki iki önemli ulusal derneği arasındaki iş birliğinin daha fazla mazluma fayda sağlayacağını belirten Kerem Kınık, iş birliği kapsamında yer alan başlıkların bir an önce hayata geçirilmesi için çalışmalara başlanacağını ifade etti.

Katar halkının dünyadaki sorunlara en fazla duyarlılık gösteren insanlar olduğunu da belirten Kınık, Katarlıların cömertliği sayesinde insani yardım alanında önemli bir boşluğun dolduğunu dile getirdi.

RAF Genel Müdürü Ayid bin Debsan el-Kahtani ile bir araya geldiklerini ve iyi niyet anlaşması yapıldığını belirten Genel Başkan Kınık, bu kapsamda başta sağlık, gıda güvenliği ve eğitim olmak üzere ülkelerinde yerlerinden olan ve yurt dışında sığınmacı durumuna düşen Suriyelilerin ihtiyaç duyduğu çeşitli projelerin hayata geçirileceğini kaydetti.

Kerem Kınık, Suudi Arabistan'ın en güçlü kuruluşlarından Kral Selman İnsani Yardım Merkezi ile de küresel stratejik iş birliği yapılması konusunda görüş birliğine, Suriye, Irak, Yemen, Somali, Myanmar başta olmak üzere pek çok ülkede küresel ve çok boyutlu ortak program geliştirme ve uygulama konusunda anlaşmaya varıldığını belirtti.

Katar Kızılayı Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed bin Ghanim el-Ali el-Meadid ise Katar ile Türkiye arasında kurulan iyi ilişkilerin insani yardım açısından da iyi sonuçlar doğurduğunu ifade ederek, Türk Kızılayının çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yorumlar