Kışın gidilecek sıcak ülkeler – tatil yerleri

Türkiye’de kış mevsimi hakim olmaya başladığında biraz uzun bir yolculuk yaparak yaz mevsimine geçiş yapabileceğiniz birçok ülke bulunuyor! Kış aylarında yaz tatili fırsatını yakalamak mümkün. İşte kışın gidilecek yaz tatili yerleri

Google Haberlere Abone ol
Kışın gidilecek sıcak ülkeler – tatil yerleri

Güney Yarımkürede yer alan ülkelerde yaz mevsiminin en sıcak günleri yaşanırken, bu ülkelere seyahat etmek sizin için güzel bir soğuktan kaçış deneyimi olabilir. Üstelik tamamen farklı bir kültürü görme, tertemiz denizlerde yüzme ve ucuz tatil fırsatlarıyla. Kış aylarında tatili düşünen kişi sayısı daha az olduğundan, uygun fiyatlı tatil fırsatları daha fazla seçenek ile karşımıza çıkıyor. Şimdi ekonomik olan ve güneşin tadını çıkarabileceğimiz o ülkelere göz atalım:

Tayland

Kışın gidilecek sıcak ülkeler – tatil yerleri

Hem vizesiz hem de inanılmaz ucuzluğuyla Tayland aslında her mevsimde tercih edilebilir. Fakat Türkiye’de Ocak-Şubat aylarının soğukluğu yaşanırken, Tayland’da en sıcak günler yaşanıyor olduğundan kış aylarında gitmek daha ideal gözükmektedir. Birbirinden güzel adaları gezip tropikal yaşamı keşfedebilirsiniz. Daha önce görmediğiniz hayvanlarla iç içe zaman geçirip tertemiz denizde mavi ve yeşil renklerinin birleşmesine tanıklık edin. Sadece uçak biletinin masrafını ödedikten sonra yüksek maliyetlerden uzak, güzel bir tatil deneyimi sizi bekliyor.

Filipinler

Bir diğer yaz tatili rotası Filipinler. Vizesiz ülkeler arasında bulunan bu şirin ülkede de aynı Tayland gibi görülmesi gereken birçok ada var. Bembeyaz kumlar, palmiye ağaçları ve daha önce görmediğiniz temizlikteki deniziyle size harika bir tatil yaşatacak. Dünyanın en ucuz ülkelerinden biri olma özelliğine de sahip. Boracay, Mactan Adası ve El Nido, Filipinler’de mutlaka adım atılması gereken yerler.

Malta

Bazen çok uzaklara gitmeye gerek kalmaz. Yıl boyunca sıcak ve muhteşem sahil şeridine sahip bu güzel ada, plaj tatilini dayanılmaz yapar. Ayrıca buranın gece hayatı İbiza'nın rakibi olarak söyleniyor. Bu büyüleyici destinasyonun çeşitliliğine hoş bir şekilde şaşıracaksınız. Schengen vizesi talep eden Malta’da kumar oynamak legal olduğu için bu konuda da adeta bir merkez.

Kışın gidilecek sıcak ülkeler – tatil yerleri

Dubai

Sıcakların asla tükenmediği yerdir Dubai. Dünyanın en büyük alışveriş merkezlerinden uzaklaşırsanız, çölü jeep ve deve ile gezebilirsiniz. Daha geleneksel olan Miras Köyü'ndeki güneşi ve atmosferi de kaçırmayın! Yüzmek için ise şehrin en popüler plajı olan Jumeirah sizin için ideal olabilir. Lüks yaşamın ortasına düşeceğiniz için, yukarıdaki tavsiyelerimizden biraz daha fazla para harcayacağınızı net bir şekilde söyleyebiliriz.

Kışın gidilecek sıcak ülkeler – tatil yerleri

Gran Canaria

Kuzeybatı Afrika kıyısından 100 mil uzakta bulunmak, muhtemelen Gran Canaria'daki kışın en hoş anının keyfini çıkarmayı gerektirir. Adanın alt tropikal güneyi, özellikle güneşlenmek için geniş beyaz kumsallara sahiptir. Burası ayrıca adanın en iyi restoranlarının nerede bulunacağını ve Gran Canaria'nın en gözde turistik yerlerini bazı ipuçları veriyor. Gran Canaria, İspanya’da olduğundan dolayı Schengen talep ediyor ancak diğer ülkelere oranla daha yakın olduğu için muhakkak tercih edilebilir bir adadır.

Maldivler

Kışın gidilecek sıcak ülkeler – tatil yerleri

Klasik bir kış mevsimi için tatil beldesi olan Maldivler adeta rahatlama için cennet. Saf beyaz kumların ve turkuaz renge sahip denizlerin mükemmel uzantıları adeta göz zevkinizi perçinleyecek. Konaklama genellikle lüks, ancak son yıllarda bağımsız gezginler için daha fazla seçenek var. Buraya giden çoğu kişi dalış deneyimiyle bu eşsiz denizin derinliklerini keşfetmek ister. Bazıları ise tatil yerinde dinlenir ve iki hafta boyunca hareket etmez. Seçim tamamen size kalmış!

Hala nereye gideceğinize karar veremediyseniz Prontotour’un ekonomik ve uygun yurtdışı turlarına göz atabilirsiniz.

Yorumlar