Kırmızı Oda Zafer Karahanoğlu gerçekte kim?

Kırmızı Oda Zafer Karahanoğlu gerçekte kim sorusu diziye yeni katılan dikkat çeken karakteri gören seyirciler tarafından soruluyor. Madolyonu İçi kitabından çıkan Zafer aslında gerçek bir hikayenin kahramanıdır. Zafer, diziye eşi Nihal ile dahil oluyor. Vahit Karahanoğlu kimdir?

Google Haberlere Abone ol
Kırmızı Oda Zafer Karahanoğlu gerçekte kim?

Kırmızı Oda Zafer Karahanoğlu gerçekte ya da gerçek hayatta kim sorusu TV8'de yayınlanan diziye yeni katılımlar sonrasında sorulmaya başladı. Zafer adında yeni bir karakter eşiyle birlikte diziye dahil oldu. İlginç bir hayat hikayeleri olan Zafer ile eşi Nihal'in hayatı izleyenleri etkileyecek. Çünkü, toplumda buna benzer birçok hikaye hemen hemen her gün karşımıza çıkıyor. Peki, Kırmızı Oda Zafer Karahanoğlu kimdir, gerçek adı nedir, hikayesi gerçek mi? Vahit Karahanoğlu kimdir?

Ülkenin zengin ve önde gelen ailelerinden birinin iyi eğitimli oğlu Zafer, ülkenin en güzel kızıyla evlenmiş ancak hayatlarında yanlış giden bir şeyler var.

Kırmızı Oda Zafer, Türkiye'nin önde gelen ailelerinden birinin oğludur. Yurt dışında eğitim görmüş, kendi mesleğinde iddialı, çalışkan ve çevik bir kişiliktir. Ülkenin önde gelen ailelerinden olan anne ve babasıyla sorunlar yaşayan Zafer hayatının en önemli kararlarından biri olan evlilik kararını bu sorunların gölgesinde gerçekleştiriyor. Bu nedenle hayatı da olumsuz bir şekilde etkileniyor.

Kitaptaki gerçek hikayeye göre Zafer, yurt dışında okurken Alman bir kızla evlenmek ister; ancak babası buna kesinlikle karşı çıkar. Bunu öğrenen Alman kız, Zafer ile evlenmekten vazgeçer. Ancak Zafer, babasına duyduğu öfkeyi hayatının en olumsuz kararlarından birini alarak yanlış kullanır. Çünkü öfkeyle hiç sevmediği bir kızla evlenme kararı alır. 

Zafer'in sırf babasına inat yüzünden evlendiği eşiyle, hayatının ilerleyen yıllarında sorunlar yaşamaya başlarlar. İkilinin hayat tarzları, yetişme tarzları, kültür seviyeleri birbirinden son derece farklı olduğu için hayatları da mutsuz bir hal alıyor.

Zafer, ülkenin önde gelen tanınmış iş adamı Vahit Karahanoğlu'nun oğludur. Babasından intikam almak için yaptığı evlilik onun hayatını mutsuz bir hale dönüştürmüş.

Vahit Karahanoğlu, dizinin senaryosunda aldığı isimle kitapta da aynı isimle yer alıyor. Ancak gerçekte de aynı isim olup olmadığı bilinmiyor; daha doğrusu bu isimde ünlü iş adamı yok. Olsa bile kitapta gerçek adıyla yer almaz.

Zafer ve Nihal'in hikayesi kitapta "Binbir Gece Masalları" başlığıyla yer alıyor.

Peki, Kırmızı Oda Zafer karakterini kim canlandırıyor? Zafer karakterini Yiğit Özşener canlandırıyor. Özşener, son olarak yine Cuma günleri yayınlanan Ramo dizisinde Yavuz karakterini çanlandırıyordu. Asıl ününü ise Ezel dizisindeki rolünde yapmıştı. Peki, Yiğit Özşener kimdir? İşte biyografisi:

YİĞİT ÖZŞENER KİMDİR?

Yiğit Özşener 6 Nisan 1972 tarihinde İzmir ilinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini memleketi İzmir'de tamamladıktan sonra İstanbul'da üniversite eğitimine başladı. 

Ünlü oyuncu Özşener Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Elektronik ve Haberleşme Mühendisliğinden mezun oldu.

Yüksek lisans eğitimini ise Koç Üniversitesi'nde MBA ile tamamladı. 

Oyunculuk hayatına ise 1994 yılında katıldığı "Stüdyo Oyuncuları" seçmeleriyle atım attı. 

Kırmızı Oda Zafer Karahanoğlu gerçekte kim?
Kırmızı Oda Zafer Karahanoğlu ülkenin en güzel kızlarından biriyle evleniyor; ancak yine de mutlu değil.

1994 yılından 2001 yılına kadar, Studio Oyuncuları Topluluğu'nda eğitim aldı ve aynı zamanda aynı yerde çeşitli oyunlarda yer aldı.

Yiğit Özşener ilk profesyonel oyunculuğunu is "Gergadanlaşma" isimli oyunla yaptı. 1995 yılında sahnelenen bu oyun Bulgaristan ve Makedonya'da gerçekleştirilen festivallerde de sahnelendi.

Özşener, oyunucluk dışında reklam filmleri, sinema ve TV filmleri, ünlü dizilerde de oynadı.

Yiğit Özşener, 2001 yılında kurulmuş olan "Dükkan" Tiyatro Topluluğu'nun üyesidir, aslında aynı zamanda kurucularındandır.

Yabancı dil eğitimi de olan Özşener, İngilizce ve Fransızca biliyor. 

Özşener oyunculuk dışında ayrıca seslendirme sanatçılığı da yapmaktadır.

Kırmızı Oda Zafer Karahanoğlu gerçekte kim?
Kırmızı Oda Zafer Karahanoğlu ile Eşi Nihal Karahanoğlu, sebebini bilmedikleri bir mutsuzluk içindeler.

 

Vahit Karahanoğlu kim, nerelidir, kaç yaşında gerçekte böyle bir kişi var mıydı?

Vahit Karahanoğlu, romandaki ismiyle dizideki senaryoya aktarılmış; ancak gerçek hayattaki ismiyle değil.

Zaten gerçek hayatta da Vahit Karahanoğlu isimli bir iş adamı yok. İsim yazar tarafından değiştirilmiş durumda. 

Vahit Karahanoğlu'nu dizide Uğur Yücel oynuyor. 

Usta oyuncu dizide Zafer Karahanoğlu'nun kuralcı ve sert iş adamı babası rolünde oynuyor.

Yorumlar