Kırklareli’nde Zafer Bayramı coşkusu gece de devam etti

Kırklareli’nde 30 Ağustos Zafer’inin 95’inci yıldönümü gece düzenlenen etkinlikler ile de kutlandı.Kırklareli Belediyesi tarafından organize edilen gece etkinliklerinde binlerce Kırklarelili Zafer Bayramı coşkusunu yaşadı. Dingiloğlu...

Google Haberlere Abone ol
Kırklareli’nde Zafer Bayramı coşkusu gece de devam etti

Kırklareli’nde 30 Ağustos Zafer’inin 95’inci yıldönümü gece düzenlenen etkinlikler ile de kutlandı.

Kırklareli Belediyesi tarafından organize edilen gece etkinliklerinde binlerce Kırklarelili Zafer Bayramı coşkusunu yaşadı. Dingiloğlu parkı önünden yürüyüş ile başlayan Zafer Bayramı etkinlikleri Yayla Mahallesi meydanında devam etti. Kortej, meşaleler ve dev Türk bayrağı eşliğinde Yayla Meydanına ulaştı.

Programda konuşan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın sıradan kutlanan bir bayram olmadığını belirterek, "Yok edilmek istenen bir ulusun, emperyaliste baş kaldıran bir ulusun başlangıç süreci, bir işaret fişeğidir 30 Ağustos. Bu bağımsızlık mücadelesinin adeta önsözüdür. Dünyada gelişmekte olan mazlum milletlere örnek olan bir mücadeledir 30 Ağustos. Bu vatan toprakları kolay kazanılmadı, çok bedeller ödendi. Adına büyük zafer dediğimiz bu mucize sadece bir askeri zafer değildir. Bunu devrimlerle taçlandıran bir yapıdır 30 Ağustos. 30 Ağustos ile birlikte umutlar filizlendi. -Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri- diyen anlayışın geldiği bir süreçtir 30 Ağustos. Onun için zafer bizimdir" dedi.

"Biz bu hafıza ile bugünlere geldik"

Ulusların belleği olduğunu ifade eden Kesimoğlu, "Uluslar ve milletler belleğine ne kadar sahip çıkarsa o kadar güçlüdür. Tıpkı biz de olduğu gibi. Bizim belleğimizde 19 Mayıslar, 23 Nisanlar, 29 Ekimler, 9 Eylüller var. Bizim belleğimizde kurtuluş günümüz olan 10 Kasımlarımız var. İşte biz bu hafıza ile bugünlere geldik. Bizim yolumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu. Biz İsmet Paşa’dan, Kazım Karabekir’den, Gördesli Makbule’den gücümüzü alıyoruz. Daha adını sayamadığımız nice nice yiğitlerin kanından alıyoruz bu bağımsızlık gücünü. Biz Atamıza söz verdik. Onun devrimlerini Onun değerlerini korumak için and içtik. Biz değerlerimizi korumak için kanımızın son damlasına kadar mücadele edelim. İşte o zaman Mustafa Kemal’in askerleri oluruz" şeklinde konuştu.

Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını minnet ve şükranla andığını belirten Kesimoğlu, "Bugün burada Atamızın Evi’nin yanında ve üzerimizde nazlı nazlı dalgalanan rengini şehitlerimizin kanından alan bu kutsal bayrağımızın önünde haykırmak istiyorum. Yüce Atam. Eşsiz hatıran karşısında saygı ve minnetle eğilerek, söz veriyoruz ki sınırları kanla çizilmiş bu güzel vatanımızı ihanet içinde olanların eline asla bırakmayacağız. Şartlar ne olursa olsun Cumhuriyet ve demokrasinin aşılmaz ve yılmaz savunucularıyız. Rahat ol Atam, yüreğimizin gönderine çekilen bu bayrak asla inmeyecek. Cumhuriyet’e kastı olan ve onların işbirlikçileri unutmasınlar ki biz dünyanın en büyük askeri, en büyük komutanın askerleriyiz. Sen oralardan rahat ol diyene kadar biz hazır oldayız Atam" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Kesimoğlu’nun konuşması katımcılar tarafından uzun süre alkışlandı. Kesimoğlu’nun konuşmasının ardından Ankara Resital Grubu konser verdi. Grup Kuva-i Milliye Destanı anlatımı eşliğinde Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi. Etkinlikler havai fişek gösterileri ile son buldu.

Yorumlar