Kırcami planları Büyükşehir’de

Kırcami imar planlamasında Muratpaşa Belediyesi’nin tüm çalışmayı tamamladığını belirten Başkan Ümit Uysal, “Parselasyon, yani bölgede başlayacak kentleşmenin temelini oluşturacak çalışma da tamamlandı. Şimdi onay için Büyükşehir...

Google Haberlere Abone ol
Kırcami planları Büyükşehir’de

Kırcami imar planlamasında Muratpaşa Belediyesi’nin tüm çalışmayı tamamladığını belirten Başkan Ümit Uysal, “Parselasyon, yani bölgede başlayacak kentleşmenin temelini oluşturacak çalışma da tamamlandı. Şimdi onay için Büyükşehir Belediyesi’ne gönderiyoruz” dedi.

Muratpaşa Belediyesi, yeni Antalya’nın inşa edileceği bin 481 futbol sahası büyüklüğünde, 10 mahalleyi içine alan Kırcami’nin imar planlarında parselasyon çalışmasını tamamladı. Planlama, Doğuyaka, Topçular, Mehmetçik, Güzeloluk, Zümrütova, Yeşilova, Kırcami, Tarım mahallelerinin tamamı, Fener ile Çağlayan mahallelerinin belli bölümlerini kapsayan plana ilişkin parselasyon çalışması Muratpaşa Belediye Encümeni’nce onaylandı.

Büyükşehir süreci başlıyor

20 klasörde yaklaşık 10 bin 800 sayfada toplanan çalışma kontrol ve onay için 13 Kasım Pazartesi Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilecek. Yapılan parselasyon çalışması bir kez de Büyükşehir Belediyesi Encümeni’nce incelenecek.

yüzde40-41 zaiyat

Başkan Uysal, Antalya’nın 30 yıllık kanayan yarası Kırcami imar planları üzerinde çalışmaya 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin hemen ardından başladıklarını söyledi. Çalışmalara “Milletin hakkı ve hukuku dışında hiçbir kavram bana heyecan vermez” diyerek başladıklarını belirten Başkan Uysal, planların yüzde 40 - 41 zayiat oranıyla hazırlandığını aktardı.Başkan Uysal, Kırcami’de planların kabulüne kadar geçen sürede büyük bir dayanışmanın sergilendiğini belirterek “Kırcami imar planlarını için ortaya koyduğumuz çalışmanın örneği Cumhuriyet tarihinde yoktur” diye konuştu. Başkan Uysal; “Artık, 1000’lik, 5 binlik, 25 binlik imar planlarıyla, tamamlanmış parselasyonuyla Kırcami’de iş bitti” dedi.

Yorumlar