Kimsenin kimseyi tanımadığı apartmanlarda büyümek

Senarist, yönetmen Canpolat: "Birbirini tanımayan iki insanın, bir araya geldiğinde asgari müştereklerde buluşabildiğini ve birbirinin gizli yönlerini keşfedebildiğini işledik. İzleyici kendi çocukluğundaki apartman kültürünü bu filmde bulacak".

Google Haberlere Abone ol
Kimsenin kimseyi tanımadığı apartmanlarda büyümek
"Umut Apartmanı" filminin senaryosuna imza atan Ümit Cihan Canpolat, filmde senaryo doktoruyla çalıştı.

Filmin yönetmenliğini de üstlenen Canpolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, senaryoyu iyileştiren adam anlamına gelen, 'senaryo doktoru' ile yola başladığını belirterek, "Ben sektörün içinde bulundum. Senaryo doktorluğu meselesi, benim sektörde hep eksik gördüğüm bir şeydi. Senaryomu okuyup güzel noktalarda fikir verdiler. Sette bir çok şeyi, büyüyüp artan bir sorun yumağına dönüşmeden kağıt üzerinde daha iyi halletmiş olduk. Senaryoda her şeyi halletmek kolaylık sağladı." dedi.

Canpolat, film projesi üzerinde üç yıl önce çalışmaya başladığını aktararak, "Ben apartmanlarda büyüyen biriyim. Son oturduğum apartmanda, kimsenin kimseyi tanımadığını fark ettim ve o dünya bu projeye dönüştü." diye konuştu.

Umut Apartmanı'nda izleyicinin samimiyet bulacağına vurgu yapan Canpolat, "Birbirini tanımayan iki insanın, bir araya geldiğinde asgari müştereklerde buluşabildiğini ve birbirinin gizli yönlerini keşfedebildiğini işledik. En çok da apartman dokusu var. İzleyici kendi çocukluğundaki apartman kültürünü bu filmde bulacak. En önemlisi ise gelecekte ünlü olacağına inandığım bir çocuk oyuncunun performansını izleyecekler." ifadelerini kullandı.

Ümit Cihan Canpolat, daha önce sanat yönetmenliği yaptığını ve bu filmin ilk uzun metrajlı filmi olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
"TRT TV Filmleri konusunda net bir fikrim yoktu. Zamanla her şeyi gördük. Atölyelerden faydalandık. Ortak nokta, genç bir kitle olmasıydı. Kararlılıkla bu işin üzerine gidildiğinde, gençler film çekebiliyorlar. TRT'de film yapmaya çalışan insanlarla tanıştık ve birbirimize destek olduk. Aslında geleceğin Türk sineması şekilleniyor."

Filmin başrol oyuncusunun çocuk olması nedeniyle bir çok zorlukla karşı karşıya kaldıklarını kaydeden Canpolat, ancak büyük bir gayretle, zor bir karakteri bir çocuğa oynatmayı başardığını dile getirdi.

Canpolat ayrıca kendilerine her aşamada destek olan TRT ekibine teşekkür ederek, büyük bir emekle hazırlanan filmlerde TRT'nin de umduğunu almış olmasından mutluluk duyduğunu ifade etti.
Yapımcılığını Faysal Soysal'ın yaptığı, Alp Özer, Fulden Akyürek, Tuna Arman, Ali Yağcı, Yasemin Bozdoğan ve Şehnaz Kalkancı'nın rol aldığı film, yarın akşam TRT 1'de izleyiciyle buluşacak.

Yorumlar