Terörist Şerif Yakut aslen nerelidir, kimdir, kaç yaşındadır?

PKK terör örgütüyle mücadele kapsamında Bitlis'te etkisiz hale getirilenler arasında bulunan Şerif Yakut aslen nerelidir, kimdir, kaç yaşındadır?

Google Haberlere Abone ol
Terörist Şerif Yakut aslen nerelidir, kimdir, kaç yaşındadır?

Bitlis'te devam eden operasyonlarda terör örgütü PKK'ya ağır bir darbe indirildi. Örgütün üst düzey isimlerinden İçişleri Bakanlığı tarafından "Kırmızı Liste" ile arananlar arasında yer alan Şerif Yakut öldürüldü. Peki Şerif Yakut aslen nerelidir, kimdir, kaç yaşındadır?

Şerif Yakut aslen Batmanlı'dır.

47 yaşındadır.

Şerif Yakut aslen nerelidir, kimdir, kaç yaşındadır?

Terör örgütü PKK-KCK üst düzey isimleri arasında yer alıyor.

Şerif Yakut, terör örgütü liderleri Duran Kalkan, Cemil Bayık gibi isimlerin de bulunduğu listede yer alıyordu.

Yakut'u bulanlar ya da yerini bildirenlere 4 milyon lira ödül verilmesi öngörülüyordu.

BARO BAŞKANI VE İHD ŞUBE BAŞKANININ KATİLİ

Şerif Yakut, örgüt tarafından görevlendirildiği Şırnak'ın Gabar, Bestler-Dereler, Kato dağları, Siirt Pervari, Eruh, Van Çatak ve Batan Hasankeyf ile Gercüş'teki bir çok terör saldırısı ve olayının failidir. Özellikle de 2000 yılından bu yana bölgede yaşanan birçok terör eyleminin sorumlusu olduğu biliniyor.

Aynı zamanda, Batman'ın Hasankeyf ilçesinde yola döşenen mayının infilak etmesi sonucu eski Batman Baro Başkanı Sedat Özevin ile eski İnsan Hakları Derneği Şube Başkanı ve köy muhtarı Sadi Özdemir, kardeşleri Salih ve Sıddık Özdemir'in öldürülmesinin baş sorumlularından biridir.

Yakut ayrıca, Siirt'te sivil aracın taranarak Nergiz Evin, Zeynep Evin, Nuran Olgaç, Kevser Çekin'in öldüğü, Nuran Evin'in ise yaralandığı hain saldırılarının da emrini veren kişidir. 

Yakut, Şırnak, Van, Siirt, Batman başsavcılıklarınca da aranıyordu.

İstihbarat birimlerinin edindiği bilgilere göre yanında uydu telefonu ile ABD yapımı M-16 tüfek taşıyordu.

Yorumlar