Sümer Ezgü kimdir, nerelidir, eski eşi kim, kiminle evlidir?

Sümer Ezgü kimdir, nerelidir, eski eşi kim, kiminle evlidir? soruları son dönemlerde hayranları tarafından sık sık sorulan sorular arasında yer alıyor. Son olarak koronavirüs nedeniyle evlerine kapanan vatandaşlara yönelik çalışmayla gündeme gelen Sümer Ezgü biyografisi şöyle:

Google Haberlere Abone ol
Sümer Ezgü kimdir, nerelidir, eski eşi kim?

Sümer Ezgü kimdir, nerelidir, eski eşi kim, kiminle evlidir? soruları Anadolu türkülerini en güzel seslendiren sanatçılardan birisi olarak bilinen isim için soruluyor. Sanat hayatına nerede ve nasıl başladı? Televizyon ekranlarının eskimeyen yüzü olarak bilinen ünlü sanatçı, en son koronavirüs ile mücadele kapsamında vatandaşlara yapılan duyarlı çağrılarla ilgili bir çalışmayla gündeme geldi. Evinden çalışmaya katılan Ezgü, vatandaşlara evlerinde kalmaları için çağrıda bulundu. İşte Sümer Ezgü hakkında merak edilen bilgiler:

Türk Halk Müziği Sanatçısı Sümer Ezgü aslen Trabzonludur.  Sümer Ezgü 1960 yılında Burdur'da dünyaya geldi. Liseyi memleketinde bitiren Sümer Ezgü, Ankara 19 Mayıs Gençlik ve Spor Akademisi'nden mezun oldu. 

Sümer Ezgü’nün anneannesi Selanikli Çerkes, dedesi ise aslen Burdur’ludur, babası ise Trabzon doğumludur.

Sümer Ezgü kaç yaşında, nerelidir, kimdir
Sümer Ezgü kimdir, nerelidir, eski eşi kim, kiminle evlidir?

 

Sümer Ezgü Burdur'da dünyaya gelmiştir. Ezgü, şimdilerde TRT Müzik kanalında program yapıyor, Türküleriyle gönülleri şenlendiriyor.

Ezgü, 1987 yılında Serap Ezgü (Paköz) ile evlendi. Daha sonra 2000 yılında Serap hanım ile boşandılar. 

Sümer bey daha sonra başka bir kadınla evlendi.

Sümer Ezgü şimdi Gülay Ezgü ile evlidir.

Sümer Ezgü'nün eski eşi Serap Paköz, şimdilerde Gerçeğin Peşinde isimli programın sunuculuğunu yapmaktadır.

KORONAVİRÜSE KARŞI ÇAĞRIDA BULUNDU

Türk Halk Müziği dendiğinde ilk akla gelen isimler arasında yer alan Sümer Ezgü, Kovid-19 salgınıyla mücadelenin sürdüğü günleri, Antalya'daki evinde geçirmeye özen gösteriyor.

Ezgü, evde çalıp söylediği türküleri ise sağlık çalışanlarına ve evde kalan vatandaşlara moral vermek amacıyla sosyal medyadaki hesabından canlı paylaşıyor.

Ezgü'nün ev konserlerine, video konferansla bağlanan sanatçı arkadaşları Melihat Gülses ve Tuncay Kurtoğlu eşlik ediyor.

Bazı müzisyenler de bu konserlere bağlama, ney, davul, piyano, çello ve keman gibi enstrümanlarıyla bulundukları yerden destek veriyor.

Beraber ve solo türkülerin canlı seslendirildiği, "Türkülerle evde kal Türkiyem" sloganı ile başlatılan etkinlik, binlerce takipçinin beğenisini kazanıyor. Konserler sırasında dinleyicileriyle etkileşim halinde olan Ezgü, Kovid-19 tedbirlerine uyulması ve mümkün olduğunca evlerden çıkılmaması gibi uyarılarda da bulunuyor.

Kovid-19'la mücadele sürecinde sanatçıların da "evde kal" çağrısına uyduğunu ancak üretimlerinin sürdüğünü belirten Ezgü, sanatçı arkadaşlarıyla bir araya gelerek canlı konserler düzenlediklerini kaydetti.

Ezgü, "Bu konserlerimizde müzisyen Mahmut Abra'nın bestelediği Nazım Hikmet'in 'Hastalar, kardeşlerim iyileşeceksiniz. Ağrılar, sızılar dinecek.' şiirini de müzisyen arkadaşlarla uzaktan söyledik. Bize umut veren bir şiir ve bunu seslendirmemiz, bu koronavirüs günlerinde bir kazanç oldu." diye konuştu.

Dünyada amatör de olsa internet ortamında televizyonculuk yapılmaya çalışıldığını dile getiren Ezgü, eskiden konserleri sahnelerde verirken, artık telefon ve bilgisayar başında konser düzenlediklerini belirtti.

Canlı yayınlarının dünyanın her yerinden takip edildiğine dikkati çeken Ezgü, şöyle konuştu: "Belki bunlar 5-10 sene sonra olacaktı ama şimdi koronavirüs salgınıyla bu süreç daha da hızlandı. Şaşırtıcı bir şekilde insanlar arasında bir iletişim var, bu bizi de mutlu ediyor. Canlı yayında istekler hemen karşılanıyor, vermek istediğimiz mesajları anında dinleyiciye iletiyoruz. Sanal ortamda yaptığımız konserler, bizim yüz yüze yaptığımız konserlerden daha fazla kişiye, dünyanın dört bir köşesindeki geniş kitlelere ulaştı. Dünyanın her yerine, televizyon programındaki gibi aynı anda binlerce, milyonlarca kişiye ulaşıyoruz ve gerektiğinde karşılıklı konuşabiliyoruz. Diğer yandan bu süreçte değerlerimizi, ülkemizi ve doğanın kıymetini bilmemiz gerektiğini gözden geçiriyoruz."



 

 

Yorumlar