Sevilay Yılman kimdir, nereli, evli mi, eşi kim, Alevi mi, yaşı kaç?

HaberTürk yazarlarından Sevilay Yılman Kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır gibi soruların yanıtı ünlü yazarı merak eden vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Yaptığı CHP yanlısı yorumları nedeniyle sık sık tepkileri üzerine çeken Yılman'ın bir dönem AK Parti'ye yakın Sabah gazetesinde yazdığı bilinir

Google Haberlere Abone ol
Sevilay Yılman kimdir, nereli, evli mi, eşi kim?

Sevilay Yılman HaberTürk gazetesinde yazıları yazıyor, aynı gazetenin televizyon kanalında ise yorumlar yapıyor. Daha öncesinde ise Sabah gazetesinde yazıları yayınlanıyordu. gibi soruların yanıtı ünlü yazarı merak eden vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Eski adı Sevilay Yükselir olan ünla gazeteci boşandıktan sonra kızlık soyadına geri dönmüştü.

SEVİLAY YILMAN KİMDİR?

Son günlerde Sezgin Baran Korkmaz iddialarının gündeme gelmesiyle birlikte tekrar özgeçmişi ve biyografisi tekrar merak konusu oldu. Yılman, Baran Korkmaz ile Habertürk TV'de iki kez görüşen, Korkmaz'ın kendisine "abla" şeklinde hitap ettiği gazetecilerden biridir.

Sevilay Yılman kimdir?
Sevilay Yılman

 

Yılman, Korkmaz ile ilgili iddiaların hiçbirini reddetmemişti; ancak Korkmaz'ın kendisini tanıyan birçok gazeteci ile gazetecilik faaliyetleri dışında çeşitli ilişkiler kurduğu konuşulan bir dönemde Yılman da tartışmalara konu olmaya devam ediyor. Yılman, Korkmaz ile olan ilişkisini ya da muhabbetini inkar etmeyeceğini söylemişti. Peki, Sevilay Yılman kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Sevilay Yılman kimdir?
Sevilay Yılman, Habertürk'de yazılar yazıyor.

 

Boşanmadan önceki soyadı ile olan Yükselir, ile tanınan Sevilay Yılman, boşandıktan sonra kendi soyadını kullanmaya başlayarak bu soyadı ile tanınmaya başladı. 

Sevilay Yılman kimdir?
Yılman, Sezgin Baran Korkmaz ile Habertürk TV'de iki kez görüştüğünü söylemişti. Öncesinde de dışarıda görüştüklerini ifade etmişti.

 

Sevilay Yılman aslen Malatyalıdır. Ve Malatya'da dünyaya gelmiştir.  

1973 dünyaya gelen Yılmaz, 1991 yılında başladığı İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünde 1994 yılında mezun olmuştur. Habertürk'te yaptığı programlara tanınan Yılman, önce tek başına "çapraz ateş" programını daha sonra ise Fatih Altaylı ile "Olaylar ve Gerçekler programını hazırlayıp sunmaya başladı. 

Başarılı sunucu daha sonra Habertürk'te yayınlanan Gülgün Feyman'la 13. Ajansının editörlüğünü görevini de üstlenmiştir.

Uzun süre Habertürk ekranlarında görünen Sevilay Yılman Beyaz TV'de Acı Kahve ve Dört Kadın Bir Erkek gibi programlarını da sundu ve aynı zamanda bu programlarda yorumculuk yaptı.

Daha sonra Habertürk televizyonundan ayrılan başarılı gazeteci, bir müddet Sabah Gazetesinde yazılar yazdı. 

Sevilay Yılman şimdi ise eski çalıştığı yer olan Habertürk'te yazılar yazmaya devam ediyor ve aynı zamanda Habertürk kanalındaki programlara katılarak yorumlar yapmaktadır.

Sevilay Yılman son olarak Twitter üzerinden belli bir merkaz tarafından açıldığı ve sahte kullanıcılarla TT'ye taşındığı ortaya çıkarılan "HelpTurkey" etiketine destek veren isimler arasında yer almıştı. Yılman, savcılık tarafından soruşturma başlatılması üzerine ise, "Ne gerek var böyle şeylere. Bu soruşturmadan utanıyorum" demişti. 

OLAYLARA İKİ YÜZLÜ BAKIŞI TARTIŞMA KONUSU OLDU

Sevilay Yılman'ın son dönemlerde İstanbul, Ankara ve İzmir Belediyeleri tarafından heba edilen halkın milyonlarca lirasını görmezden gelerek Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 1,5 milyon liralık hafızlık yarışması organizasyonunu hedef alması tepkilere neden olmuştu. 

Her fırsatta terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin propagandasını yapan Habertürk Yazarı Sevilay Yılman'ın maskesi bir kez daha düştü.

CHP'li Tunç Soyer idaresindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Tarkan konserini öve öve bitiremeyen ve hatta Ekrem İmamoğlu’ndan İstanbul’da Tarkan konseri beklediğini söyleyen Sevilay Yılman, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin "Uluslararası Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması"na dil uzattı.

Tarkan konserine methiyeler düzen Yılman, sosyal medya hesabından CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na çağrıda bulunarak şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bir İstanbullu olarak kıskandım cidden. Müthiş görünüyor buradan çünkü. Tarkan'la aynısını istiyoruz Ekrem İmamoğlu. En büyük meydanda ve en yakın zamanda inşallah. Lütfen."

Vatandaşlara hizmet için harcaması gereken parayı Tarkan konserine akıtan CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ses çıkarmayan Yılman söz konusu hafızlar olunca ağız değiştirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen hafızlık yarışmasını hedef alan Yılman, İslam'a olan nefretini ortaya koydu.

Yılman yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Vatandaşın evine bırakın eti, sütü, yoğurdu... Ekmeği bile zar zor götürebildiği bir süreçte Konya Büyükşehir Belediyesi 1.5 milyon TL'ye Hafızlık yarışması düzenlemiş. Nereye harcamışlar bu parayı peki?"

Sevilay Yılman, Alevi bir aileden geldiğini bir televizyon kanalındaki program esnasında açıklamıştı.

Yorumlar

Aİ GÖĞEBAKAN SEVİLAY HANIM İYİ BİR TERÖR SEVİCİSİNİZ ANLAŞILAN,