Şenol Güneş kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Milli Takım'ın başına ikinci kez geçen Şenol Güneş aslen nerelidir, kaç yaşındadır, daha önce hangi takımları çalıştırdı? Güneş, Fransa'yı tarihinde ilk kez yenen Milli Takım'ın başında olmasının yanında, son olarak Fransa'da oynanan maçta da yine Milli Takım'ın başındaydı.

Google Haberlere Abone ol
Şenol Güneş aslen nerelidir, kaç yaşındadır?

Şenol Güneş nerelidir, kaç yaşındadır, kimdir? Şenol Güneş ikinci kez A Milli Futbol Takımı'nın başına geçiyor. Peki Şenol Güneş kimdir, aslen nerelidir, kaç yaşındadır, daha önce hangi takımları çalıştırdı? İşte Şenol Güneş ile ilgili merak edilen bilgiler: 

Şenol Güneş
Şenol Güneş 

 

Şenol Güneş aslen Trabzonlu'dur.

Güneş 66 yaşındadır.

Profesyonel futbol kariyerine A. Sebatspor'da başladı Trabzonspor'da kaleci olarak devam etti.

Şenol Güneş, 1967 yılında Erdoğdu Gençlik kulübünde başladığı futbol hayatına 1968 yılında A. Sebatspor'da profesyonel olarak devam etti. Daha sonra 1969 yılından itibaren Trabzonspor'da kaleci olarak kariyerine devam etti.

Şenol Güneş, A. Sebatspor'da 57 maçta forma giydi. Tarbzonspor'da ise 413 maçta oynadı.

Şenol Güneş'in Milli Takım kariyeri ise 1975 yılında başladı. Türkiye U-21 Takımında 3 maç oynadı. 

A Milli Takım'da ise 1976 yılındandan 1987 yılına kadar 31 maçta oynadı.

Şenol Güneş, 1986 yılından itibaren futbol kariyerine teknik direktör olarak devam etti. İlk olarak Trabzonspor'da teknik direktörlük yaptı. Ardından sırasıyla Boluspor, İstanbulspor, Trabzonspor, Antalyaspor, Sakaryaspor, Milli Takım, Trabzonspor, Seoul, Trabzonspor, Bursaspor ve Beşiktaş'ta görev yaptı.

Güneş, hem Trabzonspor'da hem Milli Takım'da hem de Beşiktaş'ta büyük başarılar göstermiş, yönettiği takımlara ilkler yaşatmıştır.

 

Yorumlar