Rıdvan Güleç aslen nerelidir, kaç yaşındadır

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı seçimlerinde Zühtü Arslan ile yarışan Rıdvan Güleç aslen nerelidir, kimdir, kaç yaşındadır, daha önce nerede çalıştı? İşte Yeni AYM Başkanı hakkında bilinmeyenler

Google Haberlere Abone ol
Rıdvan Güleç aslen nerelidir, kaç yaşındadır

Yeni Anayasa Mahkemesi Başkanlığı seçimlerinde aday olan Rıdvan Güleç kaç yaşındadır, aslen nerelidir? İşte detaylar:

Rıdvan Güleç aslen Sivaslıdır.

Güleç 12 Eylül 1965 tarihinde Sivas’ta doğdu.

1988 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu.

1989 ile 1991 yılları arasında Ulaştırma Bakanlığında çalışmıştır. 1991 yılında Sayıştayda denetçi yardımcısı olarak göreve başlamıştır. Aynı Kurumda sırasıyla denetçi, başdenetçi ve uzman denetçi olarak görev yapmıştır. Oxford Aspect School of Languageda ileri düzey İngilizce, Tokyo Hachioji International Centerda başlangıç düzeyi Japonca dil eğitimlerini başarı ile tamamlamıştır. Avrupa Birliği Eşleştirme Projesi kapsamında hazırlanan Sayıştay Mali Denetim Rehberinin Analitik İncelemeler Bölümünün yazımında görev almıştır. Görev yaptığı süre içinde Sayıştayı temsilen birçok uluslararası toplantı ve seminerde bulunmuştur. Yabancı ülkelerde mali denetim, performans denetimi ve sayıştayların yargısal işlevlerine dönük konularda eğiticilik ve proje liderliği yapmıştır. Birçok uluslararası toplantıda Sayıştay denetimi ve yargısı üzerine tebliğler sunmuştur.

TBMM Genel Kurulunun 25.06.2009 tarihli 110’uncu Birleşiminde Sayıştay üyeliğine seçilmiştir. Sayıştay üyeliği görevini sürdürürken Sayıştayın gösterdiği üç aday arasından 13.03.2015 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu kararı sonrasında Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilmiştir.

Yeminli mali müşavir ve bağımsız denetçi sertifikalarına sahip olup evli ve iki çocuk babasıdır. İleri düzeyde İngilizce, orta düzeyde Arapça ve Almanca bilmektedir.

Yorumlar