3'te 3 Tufan Hoca kimdir, nereli, kaç yaşında?

3'te 3 Tufan Gündüz Hoca kimdir, nereli? Tufan Gündüz hoca TRT 1 ekranlarında yeniden başlayan 3'te 3 yarışmasının danışmanı olarak görev yapıyor. Yarışmanın hocası da aynı şekilde yeni dönemde de görev alıyor. Peki, 3'te 3 Tarih danışman hocası Prof. Dr. Gündüz kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Google Haberlere Abone ol
3'te 3 Tufan Hoca kimdir, nereli, kaç yaşında?

3'te 3 Tufan Gündüz hoca kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır; Turan Hoca, yeni sezonda da yarışmaya danışmanlık yapmaya devam ediyor. Yeni dönemde yoluna 3'te 3 olarak devam eden yarışmada danışmanlık yapan tarih hocasının kim olduğu seyirci tarafından merak ediliyor.

TRT 1 ekranlarında 19 Aralık 2019 tarihinde yeni başlayan tarih yarışması 3'te 3 Tarih'in danışmanlığını yapan kişi seyircilerin dikkatini çekti. Yarışmanın yeni sunucusu Pelin Çift'e tarihi konularda danışmanlık yapan, yarışmacılara ekstra sorular soran ve onlara bazen de yardımcı olan tarihçinin kim olduğu merak ediliyor. Seyircilerin kim olduğunu merak ettikler isim Akademisyen ve yazar Prof. Dr. Tufan Gündüz. Peki Prof. Tufan Gündüz, kimdir aslen nerelidir?

3'TE 3 TUFAN HOCA KİMDİR?

Aslen Kayserili olan Tufan Gündüz, 11 Mayıs 1964 yılında Kayseri’nin Tomarza ilçesinde dünyaya geldi. Tufan Gündüz üniversite eğitimini Gazi Üniversitesi’nde aldı. 1987 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Tarih Öğretmenliği Bölümünü tamamladı.

Tufan Gündüz, 1996 yılında ‘’Bozulus Türkmenleri 1540-1640’’ adlı tezi ile doktorasını tamamladı. Tufan Gündüz Doçent unvanını 2006 yılında aldı. 2011 yılında profesör unvanı alan Tufan Gündüz, Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktır.

Tufan Gündüz’ün Türkmenler hakkında pek çok akademik makalesi bulunmaktadır. Tufan Gündüz, Osmanlı Devleti ve Safeviler döneminde Türkmen aşiretleri üzerinde araştırmaları yapmıştır. Tufan Gündüz birçok televizyon programına konuk olarak katılmıştır. 

Anadolu’da Türkmen Aşiretleri, Oğuz Kağan Destanı, Dede Korkut Destanları gibi pek çok kitabı bulunan Prof. Dr. Tufan Gündüz, 3’te 3 Tarih isimli yarışmada tarih konusunda aydınlatıcı açıklamalarda bulunacak.

Tufan Gündüz’ün Tarih Konulu Eserleri:

Oğuz Kağan Destanı

Büyük Olayların Kısa Tarihi

Son Kızılbaş Şah İsmail

Osmanlı Tarihi El Kitabı

3'te 3 Tarih Yarışması her Çarşamba ve Perşembe akşamları saat 20.00'da ekrana geliyor. Yarışmanın büyük ödülü 1 milyon liradır.

3'te 3 tarih hocası Tufan Gündüz
Tufan Gündüz

 


 

Yorumlar