Mustafa Alpagut kimdir? Mustafa Alpagut nereli, kaç yaşında?

Mustafa Alpagut kimdi, nereli, kaç yaşında? sorularının yanıtı Alpagut'un hayatını merak eden vatandaşlar tarafından araştırmaya devam ediyor. Peki, Mustafa Alpagut kimdir?

Google Haberlere Abone ol
Mustafa Alpagut kimdir? Mustafa Alpagut nereli, kaç yaşında?

Mustafa Alpagut kimdi, nereli, kaç yaşında? sorularının yanıtı hem sanayici hem de müzisyen kimliği ile tanınan Alpagut'un hayatını merak eden vatandaşlar tarafından araştırmaya devam ediyor. Peki, Mustafa Alpagut kimdir? 

Erzurum’da dünyaya gelen Mustafa Alpagut aslen Erzurumlu'dur. Mustafa Alpagut İlk ve Orta tahsilini İstanbul Nişantaşı’nda Işık Lisesinde tamamlamıştır.

Çocukluk tutkusu olan müzikten hiç kopmayan Mustafa Alpagut, Işık Lisesinde okurken 15 yaşında ilk gitar çalmaya başladı. Alpagut, ilk orkestrası olan Işık 5’lisini okurken kurmuştur. Müzikten hayatı boyunca hiç kopmayan Mustafa Alpagut üç yıl boyunca konserler ve müzik çalışmaları yaptı.

Anadolu Folk akımlarında beste çalışmaları yapan Alpagut Gitar, Bağlama eşliğinde konserler verdi ve beste çalışmalarını devam ettirirken aynı zamanda üniversiteye başladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesini kazanan Mustafa Alpagut üniversite okurken de orada kurduğu Dişli Çarklar 5’lisi ile müzik ve konser çalışmaları yapmaya devam etti.

Mustafa Alpagut'un hem kendisi tarafından hem de başarılı sanatçılar tarafından seslendirilen pek çok bestesi bulunmaktadır. Nilüfer, Haluk Levent, Ayla Dikmen, Selçuk Ural, Salim Dündar, Asya, Coşkun Demir, Neslihan Demirtaş, gibi bir çok sanatçıya beste veren Mustafa Alpagut aynı zamanda Banu Kırbağ, Zaliha, Lale Belkıs, Ferdi Özbeğen, Ceylan Ece, Ömür Göksel, Sibel Egemen, Hüner Çoşkuner, Semra Ersoylu, Ayten Alpman, Yasemin Kumral, Emre Altuğ, Kutsi, Sefarad Sami, Ümit Besen, Recep Aktuğ, Neylan Yedikel, Erdem Seyhan, Ercan Turgut, Meltem Özcan, Ata Marin, Ebru Cündübeyoğlu'na da bestelerinden verdi. 

Mustafa Alpagut kimdir

Sanatçı kişiliğinin yanı sıra iş adamı kimliğiylede tanınan Mustafa Alpagut, İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi Uçak Bölümünü 1971 yılında başarıyla bitirdi.

Mesun olduğu  yılın en genç mezunu olarak tarihe geçen Mustafa Alpagut, Uçak Yüksek Mühendisi olarak üniversiteyi bitirdi.

Alarko Grubu gibi büyük bir şirkette iş hayatına atılan ve çalışmaya başlayan Mustafa Alpagut 6 ay Mühendis olarak, 1 yılda Baş Mühendis olarak çalıştıktan sonra ayrılıp kendi firmasını kurdu.

Mustafa Alpagut tarafından 1975 yılında temelleri atılan ELKON şuan hala faaliyetlerine devam etmektedir. Mustafa Alpagut Elkon Şirketler grubunun kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Alpagut'un ayrıca 4 adet fabrikası bulunmaktadır.

Yorumlar

Sema Aygar Kendisine başarılarının devamını diliyorum.