Mehmet Özhaseki aslen nerelidir?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki kimdir, aslen nerelidir, kaç yaşındadır, daha önce hangi kurumlarda çalıştı?

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Özhaseki aslen nerelidir?

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, aslen nerelidir, kimdir, kaç yaşındadır, daha önce hangi kurumlarda çalıştı? İşte Özhaseki ile ilgili detaylar:

Mehmet Özhaseki aslen Kayserilidir.

Mehmet Özhaseki 25 Mayıs 1957 tarihinde Kayseri'de Kemal ve Şükran Özhaseki çiftinin çocuğu olarak doğdu.

İlk ve orta öğrenimini Kayseri'de tamamlamasının ardından Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümünü kazandı.

Fakat o günkü siyasi şartlar ve öğrenci olayları sebebiyle buradaki eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldı ve ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Daha önce 3 dönem üst üste Kayseri Belediye başkanlığı yaptı.

Siyasete 1983 yılında Refah Partisi'nde başladı.

Mehmet Özhaseki 25 Mayıs 1957 tarihinde Kayseri'de dünyaya geldi.

Özhaseki, 1994 ve 1998 yılları arasında Melikgazi Belediye Başkanlığı,

1998 ve 2015 yılları arasında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdürdü.

Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kayseri milletvekili olarak meclise girdi.

Binali Yıldırım tarafından 24 Mayıs 2016 tarihinde kurulan 65. Türkiye Hükûmeti'nde Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak yer aldı.

Özhaseki, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklandı.

Yorumlar

Hatice Sizi bekliyorum. Mesajınızı
Hatice Sizi çoook seviyoruz