Mahsun Kırmızıgül kaç yaşında, nereli, boşandı mı, ne mezunu?

Mahsun Kırmızıgül kaç yaşında, nereli, boşandı mı, ne mezunu, sorularının yanıtı Kırmızıgül hakkındaki bilgileri merak eden vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Mahsun Kırmızıgül kaç yaşında, nereli?

Mahsun Kırmızıgül kaç yaşında, nereli, boşandı mı, ne mezunu, kimdir,  sorularının yanıtı Mahsun Kırmızıgül hakkındaki bilgileri merak eden vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Peki, Mahsun Kırmızıgül nerelidir?

Mahsun Kırmızıgül 11 Haziran 2022 Cumartesi akşamı Star TV'de yayınlanan "Şarkılar Bizi Söyler" programına konuk olarak bir kez daha gündeme geldi. İlerleyen yaşına rağmen genç görünümüyle dikkat çeken Mahsun Kırmızıgül kaç yaşında, nereli?

Mahsun Kırmızıgül kaç yaşında, nereli?
Mahsun Kırmızıgül kaç yaşında, nereli?

 

Çektiği filmlerle son zamanlarda çokça konuşulan Mahsun Kırmızıgül hakkında bir çok şey merak ediliyor. Özellikle nereli olduğu merak edilen Mahsun Kırmızıgül'ün hayatı ile ilgili tüm detaylar haberimizde.

MAHSUN KIRIMIZIGÜL KİMDİR?

Mahsun Kırmızıgül Zaza kökenli bir sanatçıdır. Uzun yıllar müzik yapan Kırmızıgül, 2009 yılından bu yana müzik çalışmalarına ara vererek özellikle sinema ve dizi sektörüne yöneldi. Başarılı sanatçı, yaptığı dizi ve filmlerle adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor:

26 Nisan 1969 yılında Bingöl'de dünyaya gelen sanatçı aslen Bingöllü'dür. Kırmızıgül'ün anne ve babası kendisi henüz çocukken ayrıldı. Daha sonra kardeşleri ile birlikte annelerinin asıl memleketi olan Diyarbakır'a yerleşen Kırmızıgül, küçük yaşta ağabeyini kaybetti. İlk ve orta öğrenimini Diyarbakır'da tamamlayan Kırmızıgül, daha sonra İstanbul'a gelerek çocukluk tutkusu olan müziğe başladı. Art arda müzik kasetleri çıkan Kırmızıgül daha sonra Prestij müzikle yoluna devam etti. Prestik Müzik Mahsun Kırmızıgül ile birlikte piyasada yüzde 600'lere varan bir artışla zirvelere ulaştı. 

Mahsun Kırmızıgül, aynı zamanda Prestij Müzik şirketinin bünyesinde müzik yapan bir çok sanatçıya da bestelerini verdi. Aynı zamanda buradaki sanatçılarla beraber müzikler yaptı. 

"Yıkılmadım" şarkısıyla gerçek anlamda tanınmaya başlayan Mahsun'un o dönem çıkardığı albüm 1 milyon 400 bin sattı. Korsan yayınlarla bunun 4 milyonu aştığı tahmin ediliyor. Yıkılmadım şarkısı ile tanınan Mahsun gittiği şehirlerde meydanları dolduran dinleycilerine konserler verdi.

Kırmızıgül, en son 2006 yılında dinle albümünü çıkartarak piyasaları salladı. Daha sonra ise tamamen sinema ve dizi sektörüne yöneldi. Yaptığı ilk film olan "Beyaz Melek" ile başta ciddi eleştiriler alsada filmini izleyen bir çok kişi övgüler dizdi. 

Mahsun Kırmızıgül kaç yaşında, nereli, boşandı mı, ne mezunu?
Mahsun Kırmızıgül kaç yaşında, nereli, boşandı mı, ne mezunu?

 

İlk projesi başarılı olan ve oldukça ilgi gören Mahsun'un yönetmenliği ve senaristliği izleyici tarafından tam not aldı. Kırmızıgül, izleyiciden aldığı olurun ardından projelerine hız verdi. Daha sonra "Güneşi Gördüm" filmi ile piyasalara tekrar giriş yaptı.

"New York'ta Beş Minare" ile aksiyon film çekeceğini söyleyen Mahsun'a başta herkes şüpheyle baktıysada başarılı yönetmen bu filmlede kendini bir kez daha kanıtladı.

FİLM VE DİZİLER

Kırmızıgül daha sonra dizi sektörüne Hayat Devam Ediyor dizisi ile girdi. 2011-2013 yılları arasında yayınlanan dizinin Genel Yönetmenliğini yaptı ve hikayesini kaleme aldı. Kırmızıgül 2012 yılında ise "Benim İçin Üzülme" dizisini aynı konseptle izleyiciye sundu. En son ise Babalar ve Evlatlar dizisi ile dizi sektöründe kapanışı yaptı.

2007 yılında "Beyaz Melek" ile beyaz perdeye giren Mahsun daha sonra sırasıyla, 2009 yılında Güneşi Gördüm, 2009 yılında Gecenin Kanatları, 2010 yılında New York'ta Beş Minare, 2015 yılında Mucize, 2017 yılında Vezir Parmağı ve en son 2019 yılında Mucize 2: Aşk filmiyle izleyicilerin karşısına çıktı. 

Son filmden sonra yeni film ve dizi projeleri olup olmadığını henüz bilinmeyen sanatçının müzik sektörüne yeniden gireceği yönünde açıklamaları bulunmaktadır.


 

Yorumlar