Jimmy Durmaz aslen nerelidir, Türk mü?

Galatasaray'a transfer olan Jimmy Durmaz'ın soyadından dolayı aslen nereli olduğu ve Türk olup olmadığı merak konusu oldu. Peki Jimmy Durmaz aslen nerelidir, kaç yaşındadır, Türk müdür?

Google Haberlere Abone ol
Jimmy Durmaz aslen nerelidir, Türk mü?

Toulouse futbol kulübünden Galatasaray'a transfer edilen Jimmy Durmaz aslen nerelidir, kaç yaşındadır, daha önce hangi kulüplerde oynadı, Türk müdür? İşte Jimmy Durmaz ile ilglii detaylar...

Jimmy Durmaz'ın tam adı Jakup Jimmy Durmaz'dır. 

Jimmy Durmaz aslen Mardinli'dir. 

Süryani bir ailenin bireyidir. 

30 yaşındadır.

Orta saha oyuncusudur.

İşte Jimmy Durmaz'ın kısa biyografisi: 

Jimmy Durmaz 22 Mart 1989 tarihinde İsveç'in Örebro kentinde doğdu. 

Mardin'den İsveç'e göç eden Süryani bir ailenin üyesi olan Jimmy Durmaz'ın futbol hayatı ise şöyle başladı: 

Durmaz, Temmuz 2008'da Allsvenskan ekiplerinden Malmö FF'ye transfer oldu. 14 Temmuz 2008'de Hammarby IF karşısında 44. dakikada Jeffrey Aubynn'in yerine oyuna girerek, ilk resmi maçına çıktı.

3 Kasım 2008'de oynanan rövanş maçında ise ilk golünü kaydetti. İlk sezonunda oynadığı 9 maçın hepsinde yedekten oyuna giren futbolcu sezonu 2 golle kapattı. Sonraki sezon da ilk 11'e dahil olamadı. 13 maçta golle buluşamayan futbolcu, sezon sonunda Malmö ile birlikte İsveç şampiyonluğu yaşadı.

Durmaz'ın kendini gösterdiği sezon 2010 sezonu oldu. Sezonun üçüncü haftası ilk kez Malmö ilk 11'inde sahaya çıktı. 27 maçta 2 golle sezonu tamamladı.

2011'de ilk kez Avrupa kupalarında mücadele eden Durmaz, ilk UEFA maçnıa Havnar Bóltfelag karşısında UEFA Şampiyonlar Ligi eleme maçına çıktı. Bütün eleme maçları ve elendikten sonra katıldıkları UEFA Avrupa Ligi'nde bütün maçlarda sahaya ilk 11'de çıktı.

2012 sezonunda devre arasında takımdan ayrılana kadar 15 maçta 6 gol kaydetti.

2012-13 sezonu öncesinde Gençlerbirliği'ne transfer oldu.

İsveç ve Türkiye pasaportu taşıdığı için yerli statüsünde oynayan Jimmy, 20 Ağustos 2012'de Antalyaspor karşısında sahaya ilk 11'de çıkarak, ilk kez Gençlerbirliği forması giydi.

30 Eylül 2012'de Kayserispor'u 4-0 yendikleri maçta ise ilk golünü kaydetti.

İlk sezonunda ligde 29 maça çıkan ve 5 gole imza atan Jimmy, orta sahanın solunda ve sağında görev yaptı.

2014-15 transfer döneminde Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve Beşiktaş istemişti ancak alamamıştı.

Yorumlar