Hamza Tzortzis aslen nerelidir, kaç yaşındadır?

Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenen panelde Atatürk'e yönelik ifadeleri nedeniyle eleştirilen Hamza Tzortzis aslen nerelidir, kimdir, kaç yaşındadır?

Google Haberlere Abone ol
Hamza Tzortzis aslen nerelidir, kaç yaşındadır?

İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi'nde 19 Mayıs 2014 günü düzenlenen etkinlikte Atatürk ile ilgili kullandığı ifadeler nedeniyle eleştirilen Hamza Tzortzis aslen nerelidir, kimdir, kaç yaşındadır.

Tam adı Hamza Andreas Tzortzis'dir.

21 Eylül 1980'de dünyaya geldi.

Yunan asıllı İngiliz bir Müslüman'dır.

Babası Atina'da doğmuş ve Yunanistan'ın kuzeyi kökenlidir. Annesi ise yine Yunan asıllıdır anca Kıbrıs'ta dünyaya gelmiştir. Ailesi 1970'li yıllarda İngiltere'ye göç etmiş olan Yunan asıllı araştırmacı yazar İngiltere doğumludur. 

Tzortzis; ABD, Avustralya, Hollanda, Malezya, Kanada ve Lübnan gibi pek çok üniversitede dersler ve konuşmalar yaptı.

Mayıs 2014'te ise Boğaziçi Üniversitesi'nde Uyanın Artık temalı bir konuşma gerçekleştirmiştir.

Bir münazaracı olarak Profesör Lawrence Krauss, Profesör Simon Blackburn, Profesör Ken Gemes ve Profesör Dan Barker gibi birçok ünlü profesörle münazaralar gerçekleştirmiştir.

Ortodoks bir ailede hayata başlayan ve dolayısıyla Hristiyan olarak doğmuş olan Hamza Andreas Tzortzis gençlik günlerinde ateist fikirlere yönelmiştir.

Ardından İslam ile tanışan yazar 22 yaşında 2002 yılında İslam'ı seçmiş ve müslüman olmuştur.

İslam'ı seçme hikayesi olaraksa öncelikle lise döneminin başlarında Bangladeş'li bir arkadaşının davranışlarından, sonrasında lise yıllarında diğer müslüman arkadaşlarının özellikle cuma namazlarına gidişinden ve bundan aldıkları güçten etkilendiğini dile getiren Hamza Andreas Tzortzis, üniversiteden evvelki kolej döneminde İslam ile tam anlamıyla etkileşime geçtiğini belirtiyor.

İslam dinini tebliğ etmek ve insanları müslümanlığa davet etmek üzerine hayatını kurgulayan Hamza Andreas Tzortzis bu anlamda dünyanın bir çok yerinde konferanslar vermekte, seminerler düzenlemekte ve münazaralara katılmaktadır. 

HAMZA TZORTZİS ATATÜRK HAKKINDA NE DEDİ?

Hamza Tzortzis, 19 Mayıs 2014 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Öğrenci Topluluğu tarafından konuşmacı olarak davet edilmiş ve Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Kampüsü, Garanti Kültür Merkezi Ayhan Şahenk Salonu'nda yaptığı konuşmada Türkiye ve Türkiye tarihi ile alakalı olarak şunları söylemişti: "İslam'ı, müslümanlığı bu ülkeden kaldırmak istediler, Bu durum bu kadar basittir. Sizler kendi tarihinizi okursanız, ilgili şahsın ve diğer kişilerin bu memleketten İslam'ı kaldırmak istediğini göreceksiniz. Bu kişinin ülkenizde ne kadar fotoğrafının olduğu beni alakadar etmez. Neticede ezanı, Arapçayı, tesettürü bu ülkeden kaldırdılar, İslam eğitimini bu ülkeden kaldırdılar. Sizce bu kişi Allah'ın dostu mudur, şeytanın dostu mu?".

Tzortzis'in bu sözleri Atatürk'e yönelik olarak anlaşıldığı için bazı kesimler tarafından tepki topladı.

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar