Hakan Atilla aslen nerelidir, kaç yaşındadır?

ABD'nin FETÖ kumpaslarıyla hazırlanan belgelerle uydurma mahkemelerle yargılayarak hapse attığı Hakan Atilla aslen nerelidir, kaç yaşındadır, asıl mesleği nedir, daha önce nerelerde çalıştı? 17-25 Aralık FETÖ kumpaslarında üretilen sahte belgeler bir şekilde Türkiye'den ABD'ye sızdırılmıştı. Bu belgeler üzerinden önce İran asıllı iş adamı Rıza Sarrraf ABD'de tutuklanmış, ardında da Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla da gitti bu ülkede aynı şekilde tutuklanarak cezaevine konmuştu. İşte Hakan Atilla hakkında merak edilen bilgiler...

Google Haberlere Abone ol
Hakan Atilla aslen nerelidir, kaç yaşındadır?

Türkiye ile ABD arasında gerilime neden olan konulardan biri olan FETÖ'nün kumpas belgeleriyle açılan Halkbank davası konusunda yeni bir gelişme yaşanıyor. ABD'nin uydurma belgelerle yargılayarak hapsettiği Hakan Atilla bugün tahliye edilerek serbest bırakıldı. Peki, Hakan Atilla kimdir, aslen nerelidir, kaç yaşındadır, daha önce hangi kurumlarda çalıştı? İşte Hakan Atilla hakkında merak edilen bilgilerden bazılarının detayları:

Hakan Atilla aslen Ankaralı'dır.

Tam adı Mehmet Hakan Atilla'dır.

48 yaşındadır.

Asıl mesleği bankacılıktır. 

İşte Hakan Atilla'nın kısa biyografisi: 

Hakan Atilla 1970 Ankara'da dünyaya geldi. 

İlk, orta, lise ve üniversite eğitimini Ankara'da tamamladı. 

Üniversiteiye Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nde tamamladı. 

Mezun olduktan sonra 1995'te Halkbank A.Ş.'de Araştırma Geliştirme ve Planlama Müdürlüğü'nde Uzman Yardımcısı ünvanıyla işe başladı.

Bankaclık Kartları ve Nakit Yönetimi Müdürlükleri'nde Uzman olarak çalıştı. 

Stratejik Planlama Daire Başkanlığı'nda Yönetmen ve Bölüm Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

2007-2011 yıllarında Finansal Kurumlar ve Yatırımcı İlişkileri Daire Başkanlığı görevini yaptı.

2011'den 2017 Mart ayına kadar Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. 

Bu görevindeyken 2017 yılında gittiği ABD'de, FETÖ tarafından kurulan 17-25 Aralık kumpasında üretilen sahte belgelerle yargılandı ve cezaevine atıldı.

Atilla 19 Temmuz 2019 Cuma günü itibariyle serbest bırakıldı.

Hakan Atilla 27 Mart 2017 tarihinde görev için gittiği New York'ta dönemin FETÖ ile irtibatlı olduğu ileri sürülen bölge savcısı tarafından tutuklanarak alıkonmuştu.

Yorumlar