Erhan Usta kimdir, aslen nerelidir?

AK Parti ile MHP arasındaki Cumhur İttifakı'nın ruhuna aykırı bir şekilde ikinci kez hata yapan Erhan Usta bu kez disipline sevk edildi. Peki Erhan Usta kimdir, aslen nerelidir?

Google Haberlere Abone ol
Erhan Usta kimdir, aslen nerelidir?

AK Parti ile MHP arasında bütün provokasyonlara rağmen devam eden Cumhur İttifakı'nın ruhuna aykırı şekilde hareket etmekte ısrar eden eski Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta disiplin kuruluna sevk edildi. Peki Erkan Usta kimdir?

Erhan Usta, 17 Temmuz 1966 tarihinde Samsun'un Havza ilçesinde doğdu.

Usta, ilk, orta ve lise eğitimini Havza'da tamamladı.

Erhan Usta, lise mezuniyetinin ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü'nde eğitim görmeye başladı.

Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden de mezun olduktan sonra ABD Northeastern Üniversitesi'nde İktisat Politikası ve Planlama dalında bölüm birincisi olarak master derecesi aldı.

Halen Celal Bayar Üniversitesi İktisat Anabilim Dalında doktora çalışması devam eden Erhan Usta, Devlet Planlama Teşkilatı (Kalkınma Bakanlığı)'nda Uzman Yardımcısı, Uzman, Daire Başkanı, Genel Müdür, Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı. 

İstanbul Finans Merkezi Koordinatör Yardımcılığının yanı sıra 10 sene süreyle İç Denetim Koordinasyon Kurulu Üyeliği, kamu şirketlerinde yönetim kurulu üyelikleri görevlerinde bulundu.

Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye Genel Seçimleri'nde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Samsun milletvekili seçildi.

11 Ekim 2016 tarihi itibarıyla MHP grup başkanvekilliğini yürütüyordu. Ancak Cumhur İttifakı'nın ruhuna aykırı hareket ettiği gerekçesiyle bu görevinden alındı.

Usta son olarak Cumhur İttifakı'nın Samsun'da çatlak yaşadığına yönelik imalarla Sözcü Gazetesi'ne demeç verdiği için partisi tarafından disiplin kuruluna sevk edildi.

Erhan Usta, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yorumlar